Yhteistyön ytimessä lasten koulutuksen tukeminen.

Rovio pilotoi Suomen UNICEFin kehittämää Staff for UNICEF -henkilöstölahjoituskonseptia. Staff for UNICEF on yksinkertainen ja vaikuttava lahjoitusmalli, joka tarjoaa Rovion työntekijöille mahdollisuuden säännöllisesti tukea UNICEFin koulutustyötä ennalta sovitulla summalla. Rovio tuplaa kunkin lahjoituksen ja lisää sen työntekijän lahjoittamaan kuukausisummaan. Pilottivaiheen aikana Rovio osallistuu lahjoitusmallin kehittämiseen Suomen UNICEFin kanssa. 

Rovion yli 400 työntekijää edustavat 40:tä eri kansalaisuutta, ja nuorten tyttöjen tukeminen ja innostaminen digitaalisuuden, teknologian ja elämäntaitojen opiskeluun on meille erityisen lähellä sydäntä.

– Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta

 

Tukea tyttöjen digi- ja elämäntaidoille Senegalissa

Staff for UNICEF -konseptin lisäksi Rovio tukee Senegalissa UNICEFin ohjelmaa, jossa 10-18 -vuotiaat tytöt saavat mahdollisuuden oppia digitaalisia taitoja. Rovion henkilöstö valitsi tuettavan ohjelman. Se on suunnattu kaikkein heikoimmassa asemassa oleville tytöille, erityisesti kokonaan koulun ulkopuolella oleville. Senegalin hallitus näkee digitaalisten taitojen olevan avainasemassa talouden rakenteiden muutokseen ja koulutuspääoman kasvuun. Ohjelma tukee tyttöjen tasa-arvoisia mahdollisuuksia oman elämänsä hallintaan ja koko yhteiskunnan kehitykseen.

– Rovion yli 400 työntekijää edustavat 40:tä eri kansalaisuutta, ja nuorten tyttöjen tukeminen ja innostaminen digitaalisuuden, teknologian ja elämäntaitojen opiskeluun on meille erityisen lähellä sydäntä, kertoo Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta.

– Teknologia- ja mobiilipeliteollisuudella on yleisesti parannettavaa sukupuolijakauman tasavertaisuuden suhteen. Vähävaraisimmissa maissa esteet ovat tytöille erityisen suuret. Haluamme yhdessä Suomen UNICEFin kanssa tehdä osamme sukupuoleen liittyvän eriarvoisuuden vähentämiseksi. Samalla olen iloinen voidessamme tukea UNICEFin laajempaa työtä maailmanlaajuisen koulutuksen hyväksi, kertoo Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta

Laadukkaan koulutuksen ja digitaalisten taitojen avulla tytöt löytävät helpommin töitä ja voivat katkaista köyhyyden kierteen. Nuorten tukeminen on yksi parhaimmista tavoista taistella köyhyyttä ja sukupuolisuuteen liittyvää eriarvoisuutta ja syrjintää vastaan. 

Angry Birdsin 10-vuotisjuhlakampanjalla 100 000 dollaria koulutukseen

Vuoden 2019 marraskuussa Angry Birds täytti 10 vuotta ja vihaisten lintujen 10-vuotisjuhlakampanja muutti vihan positiiviseksi voimaksi. Rovio haastoi pelaajat mobiilipeli Angry Birds 2:ssa poksauttamaan yhteensä 10 miljardia possua ja lahjoitti samalla100 000 dollaria lasten koulutukseen humanitaarisissa kriiseissä.