Jotta yhteiskunta muuttuisi, meidän on toimittava yhdessä

 Maria Bondestam, Eva Ahlströmin säätiön puheenjohtaja

Sijoituksia lasten hyvinvointiin

Ahlström Collective Impact on uusi yhteistyömalli merkittävien suomalaisten yritysten, säätiöiden ja Suomen UNICEFin välillä. Ahlström Collective Impact sijoittaa YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti lasten hyvinvointiin valituissa UNICEFin hankkeissa.

Kuusi perustajajäsentä

Ahlström Collective Impact on Eva Ahlströmin säätiön aloite, jonka perustajäseniä ovat säätiön lisäksi Ahlstrom-Munksjö, Ahlström Capital, Antti Ahlström Perilliset, Destia ja Glaston.

– Jotta yhteiskunta todella muuttuisi, meidän on toimittava yhdessä. Ahlström Collective Impact on kansainvälinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on tehdä maailmasta parempi paikka lapsille. Tämä onnistuu, kun yhdistämme voimamme yhteisen näkemyksemme taakse. Yksityisen sektorin on aika nähdä tuki UNICEFin kaltaisille järjestöille investointina, ei hyväntekeväisyytenä”, sanoo hankkeen alullepanijana toiminut, Eva Ahlströmin säätiön hallituksen puheenjohtaja Maria Bondestam.

Tukea lapsille koronapandemian 
keskellä

Vuonna 2020 Ahlström Collective Impact tuki UNICEFin työtä koronavirusepidemiassa. Ahlström Collective Impactin tuella UNICEF pystyy tukemaan lapsia perusterveydenhuollon, koulutuksen ja turvan saamisessa vaikeissakin olosuhteissa koronapandemian keskellä. Investoinnin avulla UNICEF pystyi esimerkiksi toimittamaan 50 terveydenhuoltolaitokselle vesi- ja sanitaatiolaitteita Nepalissa, tarjoamaan 125 000 koululaiselle Guinea Bissaussa mahdollisuuden etäopiskeluohjelmiin ja tavoittamaan miljoona ihmistä terveys- ja hygieniatiedotuksella sosiaalisen median kanavissa Costa Ricassa. 

Lue lisää: https://www.unicef.fi/tiedotus/uutisarkisto/2020/ahlstrom-collective-impact-sijoittaa-240-000-euroa-unicefin-koronaviruksen-vastaiseen-tyohon/ 

Kuva: Tytöt pesemässä käsiään koulun pihalla Badahshanissa Pohjois-Afganistanissa. ©UNICEF/UN0339412/Dejongh

©UNICEF/UN0339383/DeJongh

ARTIKKELI: Ahlström Collective Impact haluaa rohkaista muutokseen

Viime vuonna syntyneen Ahlström Collective Impactin tavoitteet ovat korkealla: Investoinneilla halutaan taata pysyvästi paremmat olosuhteet lapsille. Ahlström Collective Impact on ainutlaatuinen aloite, jolla pyritään ratkomaan kestävän kehityksen haasteita. Aloitteen takana on joukko Ahlström-verkoston yrityksiä ja säätiöitä, ja strategisena kumppanina toimii UNICEF.

Eva Ahlström, Ahlströmin sukuyritystä 1900-luvun vaihteessa johtanut matriarkka, tunnettiin sosiaalisesta vastuunkannostaan. Hänen avustuksellaan Noormarkkuun rakennettiin 1900-luvun alussa vanhusten turvakoti sekä Eva Ahlströmin sairaala. Lisäksi Ahlströmit tukivat muun muassa alueen koulujen rakentamista.

– Ahlströmin suku on jo 170 vuotta toiminut Ahlström-yhtiöiden perustajien arvoja kunnioittaen. Sosiaalinen ja ekologinen vastuu ovat taloudellisen kestävyyden rinnalla korkealla agendallamme. Eva Ahlströmin Säätiö on näyttänyt esimerkkiä innovatiivisella yhteistyöllään UNICEFin kanssa ja sitouttanut meidät tiiviisti Antti ja Eva Ahlströmin arvoihin, sanoo Johannes Gullichsen, hallituksen puheenjohtaja, Antti Ahlström Perilliset Oy

Ei olekaan ihme, että Ahlström Collective Impact, viime vuoden elokuussa perustettu yhteistyöhanke, syntyi juuri Eva Ahlströmin säätiön aloitteesta. Erityisen hankkeesta tekee se, että kestävän kehityksen haasteita kokoontuu ratkomaan yritysten joukko. Myös tavoitteet ovat korkealla. Investoinneilla pyritään suureen vaikuttavuuteen – luomaan pysyvästi paremmat olosuhteet lapsille.

”UNICEF saa todistetusti aikaan muutoksia”

Ahlström Collective Impactin strategiseksi kumppaniksi valikoitui UNICEF, jonka kanssa Eva Ahlströmin säätiö on tehnyt kohta jo kymmenen vuotta tuloksellista yhteistyötä. Mukaan lähtivät säätiön lisäksi Antti Ahlström Perilliset sekä Ahlström-verkostoon kuuluvat yritykset Ahlström Capital, Ahlstrom-Munksjö, Destia ja Glaston.

–UNICEF tekee systemaattisesti töitä lasten oikeuksien eteen. Se on luotettava toimija, joka saa todistetusti aikaan muutoksia, sanoo Tarja Takko, Ahlstrom-Munksjön henkilöstö- ja turvallisuusjohtaja. - Strategisella vastuullisuustyöllä pystymme edistämään sekä kestävän kehityksen että liiketoimintamme tavoitteita.

Lue koko artikkeli: Ahlström Collective Impact rohkaisee muutokseen