Siirry sisältöön
Lapsi näyttää maalaamaansa piirrustusta. Taustalla näkyy lisää maalauksia.

Sijoituksia lasten hyvinvointiin

Ahlström Collective Impact on yhteistyömalli merkittävien suomalaisten yritysten, säätiöiden ja Suomen UNICEFin välillä. Ahlström Collective Impact sijoittaa YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti lasten hyvinvointiin valituissa UNICEFin hankkeissa.

Vastuullisesti toimiminen ja vastuulliset teot ovat hyväksi myös liiketoiminnalle.

- Peter Seligson, Ahlstrom-Munksjön ja Antti Ahlström Perillisten hallituksen jäsen 

Kuusi perustajajäsentä

Ahlström Collective Impact on Eva Ahlströmin säätiön aloite, jonka perustajäseniä ovat säätiön lisäksi Ahlstrom-MunksjöAhlström CapitalAntti Ahlström PerillisetDestia ja Glaston. Vuonna 2021 mukaan tulivat uusina jäseninä EnicsSuominen ja Walther Alhlströmin säätiö. Vuonna 2022 verkosto täydentyi Detection Technologiesilla, Avain Yhtiöllä ja M&J Recyclingillä. 

– Jotta yhteiskunta todella muuttuisi, meidän on toimittava yhdessä. Ahlström Collective Impact on kansainvälinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on tehdä maailmasta parempi paikka lapsille. Tämä onnistuu, kun yhdistämme voimamme yhteisen näkemyksemme taakse. Yksityisen sektorin on aika nähdä tuki UNICEFin kaltaisille järjestöille investointina, ei hyväntekeväisyytenä, sanoo hankkeen alullepanijana toiminut, Eva Ahlströmin säätiön hallituksen puheenjohtaja Maria Bondestam.

– Vastuullisuus on Ahlström-verkoston yritysten ja säätiöiden arvoissa ja toiminnassa vahvasti mukana. Vastuullisesti toimiminen ja vastuulliset teot ovat hyväksi myös liiketoiminnalle. Toivomme, että Ahlström Collective Impact voisi olla mallina ja innoituksena muillekin yrityksille, sanoo Ahlstrom-Munksjön ja Antti Ahlström Perillisten hallituksen jäsen Peter Seligson.

"UNICEF on meille loistava yhteistyökumppani"

Katso videolta Ahlstrom-Munksjön toimitusjohtaja Hans Sohlströmin ja Ahlstrom-Munskjön ja Antti Ahlström Perillisten hallituksen jäsenen Peter Seligsonin näkemyksiä yhteistyöstä UNICEFin kanssa. Video avautuu klikkaamalla kuvaa.

Yli miljoonan euron tuki
UNICEFin työhön tänä vuonna

Ahlström Collective Impact nostaa tukensa Suomen UNICEFille tänä vuonna yli miljoonaan euroon. Tuesta yli 750 000 euroa ohjataan UNICEFin globaaliin koulutusohjelmaan. Ahlström Collective Impactiin kuuluvat yritykset, säätiöt, osakkeenomistajat ja henkilöstö keräsivät lisäksi keväällä lähes 300 000 euroa UNICEFin työhön Ukrainan sodasta kärsivien lasten ja perheiden auttamiseen.

Vuoden 2021 tuki sijoitettiin
globaaliin koulutusohjelmaan

Ahlström Collective Impact investoi UNICEFin koulutustyöhön viime vuonna 600 000 euroa. Koronapandemian haitatessa vakavasti lasten oppimista ja koulunkäyntiä UNICEF huolehti opetusta lähes 49 miljoonalle koulun ulkopuolelle jääneelle lapselle ja oppimateriaaleja 42 miljoonalle lapselle. Siellä, missä se oli mahdollista, UNICEF siirtyi välittömän tuen antamisesta koulujärjestelmien vakauden tukemiseen, jotta koulut pystyisivät jatkossa kriisitilanteissa toimimaan nykyistä paremmin.

Vuonna 2020 Ahlström Collective Impact tuki UNICEFin työtä koronavirusepidemiassa. Ahlström Collective Impactin tuella UNICEF pystyi tukemaan lapsia perusterveydenhuollon, koulutuksen ja turvan saamisessa vaikeissakin olosuhteissa koronapandemian keskellä.

Lue lisää:

Ahlström Collective Impactilta yli miljoonan euron tuki UNICEFin työhön

Ahlström Collective Impactin ja UNICEFin kumppanuus vahvistuu - 600 000 euron tuki UNICEFin koulutustyöhön

Ahlström Collective Impact sijoittaa 240 000 euroa UNICEFin koronaviruksen vastaiseen työhön

Kuva: 

Maahanmuuttajalasten piirustuksia UNICEFin lapsiystävällisissä tiloissa siirtolaisten vastaanottokeskuksessa Darienissa Panamassa.
© UNICEF/UN0561629/Urdaneta