Siirry sisältöön
Laosilaisia lapsia koulussa

Sijoituksia lasten koulutukseen

Ahlström Collective Impact on yhteistyömalli merkittävien suomalaisten yritysten, säätiöiden ja Suomen UNICEFin välillä. Ahlström Collective Impact sijoittaa YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti lasten hyvinvointiin valituissa UNICEFin hankkeissa.

Vastuullisesti toimiminen ja vastuulliset teot ovat hyväksi myös liiketoiminnalle.

- Peter Seligson, A. Ahlströmin hallituksen puheenjohtaja, Ahlstromin ja Ahlström Capitalin hallituksen jäsen

Kuusi perustajajäsentä

Ahlström Collective Impact on Eva Ahlströmin säätiön aloite, johon kuuluvat Ahlstrom, A. Ahlström, Ahlström Invest, Avain Yhtiöt, Destia, Detection Technology, Eva Ahlström Foundation, Glaston, M&J Recycling, Suominen ja Walter Ahlströmin säätiö.

– Jotta yhteiskunta todella muuttuisi, meidän on toimittava yhdessä. Ahlström Collective Impact on kansainvälinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on tehdä maailmasta parempi paikka lapsille. Tämä onnistuu, kun yhdistämme voimamme yhteisen näkemyksemme taakse. Yksityisen sektorin on aika nähdä tuki UNICEFin kaltaisille järjestöille investointina, ei hyväntekeväisyytenä, sanoo hankkeen alullepanijana toiminut, Eva Ahlströmin säätiön hallituksen puheenjohtaja Maria Ahlström-Bondestam.

– Vastuullisuus on Ahlström-verkoston yritysten ja säätiöiden arvoissa ja toiminnassa vahvasti mukana. Vastuullisesti toimiminen ja vastuulliset teot ovat hyväksi myös liiketoiminnalle. Toivomme, että Ahlström Collective Impact voisi olla mallina ja innoituksena muillekin yrityksille, sanoo A. Ahlströmin hallituksen puheenjohtaja Peter Seligson.

"UNICEF on meille loistava yhteistyökumppani"

Katso videolta Ahlstromin toimitusjohtajan (vuosina 2018 - 2023) Hans Sohlströmin ja hallituksen jäsenen Peter Seligsonin näkemyksiä yhteistyöstä UNICEFin kanssa. Video avautuu klikkaamalla kuvaa. Videon kuvausaikana yrityksen nimi oli vielä Ahlstrom-Munksjö.

Tukea lasten koulutukseen ja koulutusta henkilöstölle lapsen oikeuksista

Ahlström Collective Impact tukee UNICEFin maailmanlaajuista koulutustyötä myös vuonna 2023. Osana yhteistyötä Suomen UNICEF kouluttaa Ahlström Collective Impactiin kuuluvien yritysten ja säätiöiden henkilöstöä lapsen oikeuksista ja niiden merkityksestä yritysten liiketoiminnassa.

Ahlström Collective Impactin tuki UNICEFin koulutusohjelmalle on tänä vuonna lähes 800 000 eur.

Osana yhteistyötä Suomen UNICEF kouluttaa Ahlström Collective Impactiin kuuluvien yritysten ja säätiöiden henkilöstöä lapsen oikeuksista.

Yleisen lapsen oikeuksia koskevan koulutuksen lisäksi Suomen UNICEF toteuttaa syventäviä koulutuksia esimerkiksi lapsen oikeuksista toimitusketjuissa sekä perheystävällisten työpaikkojen luomisessa.

– Sosiaalisen vastuun osa-alueena ihmisoikeudet ja lapsen oikeudet liittyvät tiiviisti yritysten liiketoimintaan. Olemme iloisia, että kumppanimme Ahlström Collective Impact on edelläkävijänä tarjoamassa aiheeseen liittyvää tukea ja koulutusta henkilöstölleen, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola

Yli miljoonan euron tuki
UNICEFin koulutustyöhön ja Ukrainan hätäapuun vuonna 2022

Ahlström Collective Impact nostaa tukensa Suomen UNICEFille tänä vuonna yli miljoonaan euroon. Tuesta yli 750 000 euroa ohjataan UNICEFin globaaliin koulutusohjelmaan. Ahlström Collective Impactiin kuuluvat yritykset, säätiöt, osakkeenomistajat ja henkilöstö keräsivät lisäksi keväällä lähes 300 000 euroa UNICEFin työhön Ukrainan sodasta kärsivien lasten ja perheiden auttamiseen.

Vuoden 2021 tuki sijoitettiin
globaaliin koulutusohjelmaan

Ahlström Collective Impact investoi UNICEFin koulutustyöhön viime vuonna 600 000 euroa. Koronapandemian haitatessa vakavasti lasten oppimista ja koulunkäyntiä UNICEF huolehti opetusta lähes 49 miljoonalle koulun ulkopuolelle jääneelle lapselle ja oppimateriaaleja 42 miljoonalle lapselle. Siellä, missä se oli mahdollista, UNICEF siirtyi välittömän tuen antamisesta koulujärjestelmien vakauden tukemiseen, jotta koulut pystyisivät jatkossa kriisitilanteissa toimimaan nykyistä paremmin.

Vuonna 2020 Ahlström Collective Impact tuki UNICEFin työtä koronavirusepidemiassa. Ahlström Collective Impactin tuella UNICEF pystyi tukemaan lapsia perusterveydenhuollon, koulutuksen ja turvan saamisessa vaikeissakin olosuhteissa koronapandemian keskellä.

Lue lisää:

Ahlström Collective Impact jatkaa vahvaa tukeaan UNICEFin koulutustyöhön

Ahlström Collective Impactilta yli miljoonan euron tuki UNICEFin työhön

Ahlström Collective Impactin ja UNICEFin kumppanuus vahvistuu - 600 000 euron tuki UNICEFin koulutustyöhön

Ahlström Collective Impact sijoittaa 240 000 euroa UNICEFin koronaviruksen vastaiseen työhön

Kuva: 

Laosilaisia lapsia UNICEFin lahjoittamien koulukirjojen äärellä. 
© UNICEF/UN0311115