Siirry sisältöön

Ylä-Savon vapaaehtoisryhmä

kuvassa päiväkoti ikäiset lapset seisovat jonossa monin eri tunnelmin.

Tule mukaan innostavaan toimintaan

Ylä-Savon vapaaehtoisryhmä on perustettu syyskuussa 2010 Iisalmen Sanomien päätoimittajan toimesta. Päätoimittaja halusi lahjoittaa sanomalehden 85-vuotisjuhlanumeron tuoton ”hyvään tarkoitukseen”, UNICEFille. Perustamiskutsu oli lehdessä ja n. 40 henkeä saapui paikalle.

 

Ylä-Savon ryhmäläisiä

Tänään ryhmään kuuluu n. 40 henkilöä, jotka haluavat toimia lasten hyväksi. Toimimme yhteistyössä Iisalmen Perheentalon kanssa ja saamme kokoontua Perheentalon tiloissa, Pohjolankatu 6.

Vapaaehtoisryhmämme osallistuu valtakunnallisiin kampanjoihin ja keräyksiin, kuten vuotuiseen ”Lapsen puolella” lipaskeräykseen, joka tänä vuonna tukee lasten pääsyä kouluun. Joulumyynti on näkyvä tapa kerätä varoja maailman lasten hyväksi.

Osallistumme kaikkiin tilaisuuksiin, joissa halutaan toimia lasten hyväksi. Mukana ovat arpajaiset, nuket ja tietoa UNICEFin toiminnasta. Keräyslippaat ovat mukana kaikissa tapahtumissa, joihin osallistumme, kuten Eukonkanto Sonkajärvellä tai Louhenkatupäivä Iisalmessa ja Perinnepäivä Mansikkaniemellä. 

UNICEF -nukke tai Anna ja Toivo -nukke on näkyvä osa varainkeräystä. Valmistamme toiveiden mukaan eri aikakauden mukaan puettuja nukkeja, eri ammatteihin liittyviä nukkeja jne. Järjestämme Anna ja Toivo -nukkien myyntinäyttelyitä alueemme kirjastoissa, kauppakeskuksissa sekä Kulttuurikeskuksessa ja museossa.

Ota yhteyttä puheenjohtajaan/ sihteeriin ja tule viettämään yksi lauantai kuukaudessa (klo 10 – 14). Voit tehdä nukkeja ja/tai käsitöitä kahvikupin keralla. Osoite: Pohjolank.6 L 6, 74100 Iisalmi

Suomen UNICEFin InnostusTunnustus 2023

Ryhmällemme myönnettiin InnostusTunnustus Oi Ukraina -runotapahtumien järjestämisestä. Uuden kokeileminen uusien kumppaneiden kanssa osoitti rohkeutta ja kekseliäsyyttä.

Kevään 2023 aikana toteutimme neljä Oi Ukraina -runotapahtumaa, jossa Savon Lausujat esittivät Anna Kaisa Laitisen johdolla harjoittelemansa runokoosteen. Mukana oli myös ukrainalaisia pakolaisia ja kyläyhdistyksiä muun muassa huolehtimassa tarjoilusta.

Yhteistyö kumppaneiden kanssa sujui hyvin. Meidän vapaaehtoisryhmämme huolehti lehti-ilmoittelusta ja markkinoinnista sekä ohjelmalehtisten ja kahvilippujen myynnistä. Anna ja Toivo -nuket olivat mukana ”etsimässä kotia” ja iloisen vastaanoton saaneet arpajaiset tuottivat mukavasti.

Teimme UNICEFin toimintaa tunnetuksi ja kerättyä varoja UNICEFin työhön. Saimme myös uusia ystäviä UNICEFille ja uusia lipaskerääjiä.

Aina kannattaa kokeilla uutta uusien kumppanien kanssa. Jos onnistuu, hyvä ja jos ei onnistu, aina voi oppia. Tämä voisi olla mottona.

 

Yhteystiedot

Ryhmän oma fb-sivu

Marjo Heikkinen, puheenjohtaja
heimarjo[at]saunalahti.fi

Riitta Hartikainen, varapuheenjohtaja
riittami59[at]gmail.com

Eeva Heinonen, sihteeri
eevakatriina.heinonen[at]gmail.com

 

Tapahtumat

Tällä hetkellä ei ole tulevia tapahtumia.