Siirry sisältöön

Porin vapaaehtoisryhmä

kuvassa päiväkoti ikäiset lapset seisovat jonossa monin eri tunnelmin.

Porissa vapaaehtoistoimintaa yli 30 vuotta!

Porin vapaaehtoisryhmän perustamistilaisuus oli 17.4.1991. Suunnitelmana oli juhlia jo viime keväänä, mutta koronatilanne pakotti siirtämään tapahtumat myöhemmäksi. Marraskuussa olikin sopiva suvantokohta, jolloin uskalsimme lähettää kutsut iltatilaisuuteemme. Juhliminen alkoi kirjastossa pidetyllä kahden viikon mittaisella näyttelyllä ja varsinainen iltajuhla oli näyttelyviikon lauantaina.

Molempia tapahtumia varten perustettiin omat toimintaryhmät, jotka suunnittelivat ja toteuttivat käytännön järjestelyt.

Kirjaston näyttelyyn kerättiin vanhoja UNICEFin myyntituotteita: palapelejä, vuosikalentereita, Anna ja Toivo -nukkeja. Suurennettiin valokuvia erilaisista tapahtumista, esillä oli myös vanhat leikekirjat aivan toiminnan alkuajoilta.

Iltajuhlaa varten olimme saaneet käyttöömme porilaisen Rakastajat-teatterin tilat. Teatteri on vanhassa tunnelmallisessa rakennuksessa, ja siellä on mahdollista järjestää pienimuotoinen tarjoilu.

Musiikkipainotteisen ohjelman aloitti Porin Palmgren-opiston nuorten ryhmä: hanuristi ja neljä puhallinsoittajaa, ihastuttavia ja taitavia nuoria tulevaisuuden musiikkialan toimijoita. Puheenjohtajamme Seija Rosnell kertoi paikallisesta toiminnasta ja mainosti tulevia tapahtumia.

Haitarinsoittaja Altti Rintala on ollut tukemassa UNICEFin toimintaa jo vuodesta 1993 lähtien. Tarja Salmi puolestaan on Porin ryhmän perustajajäsen ja yhä mukana aktiivisena toimijana. Yhdessä he muistelivat janopäiväkeräyksiä, jolloin iloinen haitarinsoitto houkutteli ohikulkijoita osallistumaan lipaskeräykseen. Soittajalle sai silloin esittää musiikkitoiveita ja näin keräystunnelmasta muodostui keväisen leppoisa. Juhlassa kuulimme ikivihreät kappaleet Syysunelmia, tango Satumaa ja lopuksi juhlaväki liittyi laulamaan Krokotiili Genan kertosäetä ”Minä soitan harmonikkaa, ihmiset on kummissaan…”

Väliajalla nautimme pientä suolaista ja mukavan makeaa kahvin ja virvokkeiden kera. Iloinen puheensorina täytti ravintolatilan, ystävät tapasivat toisiaan, kuulumisia vaihdettiin ja muisteltiin menneitä.

Lena Jolkkonen toi Suomen UNICEFin terveiset ja onnittelut. Hän kertoi ajankohtaisia asioita UNICEFin toiminnasta, mielenkiintoista ja innostavaa kuultavaa. Kuulijoille tuli mielikuva hyvin organisoidusta, humaanista ja tärkeästä toiminnasta. 

Tilaisuuden lopetti Tuikku Asiakainen Starry Eyes -bändeineen. Tuikku on monipuolinen esiintyjä, meille hän oli valinnut runollisen herkkää musiikkia. Taustakuviksi hän esitti ottamiaan kuvia tähtitaivaan ihmeellisistä ilmiöistä. Kuvat ja musiikki täydensivät toisiaan hienolla tavalla ja saimme nauttia taiteellisesta kokonaisesityksestä.

Juhlamme onnistui yli odotusten, saimme lisää potkua toimintaamme. Kotiin mennessä tuntui mukavalta kuulua Porin vapaaehtoisryhmään. 

Ritva Merimaa, ryhmän tiedottaja

Yhteystiedot

Ryhmän oma fb-sivu

Puheenjohtaja

Seija Rosnell
seija.rosnell[at]gmail.com 

Tapahtumat