Mitä nopeampi apu, sitä useampi pelastuu

UNICEFin avulla lapset saavat puhdasta vettä, terveydenhoitoa ja suojelua sekä he voivat jatkaa koulunkäyntiään myös kriisien keskellä.

UNICEF on yksi maailman merkittävimmistä hätäaputoimijoista. Vastaamme vuosittain noin 280 humanitaariseen kriisiin eri puolilla maailmaa. Olemme toiseksi suurin hätäaputarvikkeiden toimittaja YK:n Maailman ruokaohjelman (WFP) ruoka-avun jälkeen.

UNICEFin hätäaputyön osa-alueet

UNICEF huolehtii lasten terveydestä, ravitsemuksesta, koulutuksesta ja suojelusta katastrofialueella. UNICEFin vastuulla on koko katastrofialueen vesihuolto.

VESIHUOLTO
Likaisen veden ja huonon hygienian levittämät taudit uhkaavat nopeasti lapsia. UNICEF jakaa vettä, korjaa vesipisteitä, toimittaa hygieniatarvikkeita ja tuottaa tietoa puhtaan veden ja hygienian tärkeydestä.

TERVEYS
UNICEF toimittaa rokotteet lasten suojelemiseksi taudeilta, ja tarvittaessa neuvottelee aselevon rokotuskampanjoiden toteuttamiseksi. Lisäksi toimitamme muita lääkkeitä ja tarpeita, jotta lapset saavat tarvitsemansa terveydenhuollon. 

RAVITSEMUS
Ruokahuollon romahtaessa lapsia uhkaa aliravitsemus. UNICEF toimittaa katastrofeihin erikoisvalmisteista ravintojauhetta ja maapähkinätahnapakkauksia, joiden avulla lapset selviytyvät.

SUOJELU JA KOULUTUS
Katastrofeissa lapsi jää usein jalkoihin. UNICEF perustaa kriisien keskelle lapsiystävällisiä tiloja ja telttakouluja, joissa lapset voivat leikkiä ja käydä koulua turvassa. 

Miten UNICEF toimii

Työmme on nopeaa ja tehokasta, sillä meillä on jatkuvassa kriisivalmiudessa viisi strategisesti sijoitettua varastoa: Kööpenhaminassa, Dubaissa, Shanghaissa, Kamerunissa ja Colonissa (Panamassa).

Rokotteet, hätäapuravinto, lääkkeet, huovat, teltat ja muut tarvikkeet toimitetaan avustuskohteisiin kulloinkin lähimpänä olevasta varastosta. Lisäksi varastoimme tarvikkeita jo etukäteen alueille, joita kriisit uhkaavat.
 
Paikan päällä UNICEF toimii tiiviissä yhteistyössä maan hallituksen sekä muiden järjestöjen kanssa. Työ jaetaan eri tarpeiden ja järjestöjen asiantuntemuksen mukaan, jotta humanitaarinen apu saadaan jaettua mahdollisimman tehokkaasti.
 
Työmme ei lopu hätäavun jälkeen, vaan autamme maata jälleenrakennustyössä. Periaatteemme on rakentaa yhteisöistä entistä vahvempia. Kriisien ehkäisy ja niiden vaikutusten vähentäminen on kiinteä osa pitkäjänteistä työtämme

Hätäapurahasto mahdollistaa auttamisen heti

UNICEFin lasten hätäapurahastoon tulevat lahjoitukset käytetään aina siellä, missä hätä on suurin. Lahjoitukset silloinkin, kun kriisi ei ole päällä, ovat elintärkeitä, jotta voimme toimia välittömästi.
 
Ja mitä nopeammin toimitamme apua, sitä useamman lapsen hengen pelastamme. 

UNICEFin toiminta perustuu kokonaan lahjoituksiin. 

Auta nyt täällä »

Aiheeseen liittyvää

 
Kuva: Lapset ovat voineet jatkaa koulunkäyntiä UNICEFin toimittamissa telttakouluissa Mingkamanin kaupungissa Etelä-Sudanissa. © UNICEF/NYHQ2014-0365Holt