Siirry sisältöön

Yhteistyötä puhtaan veden puolesta – Lindström jatkaa UNICEFin kumppanina

Lindström jatkaa jo 17 vuotta jatkunutta yhteistyötään Suomen UNICEFin kanssa puhtaan veden, sanitaation ja hygienian eteen Intiassa.

Essi Pekkala-Jokinen Uutinen
Intian Madhya Pradeshissa nuori tyttö noutamassa vettä vesipumpulta
UNICEFin ja Intian hallituksen yhteishankkeessa huolehditaan puhtaan veden jakelupisteitä Intian maaseudulle.
© UNICEF/UN0703631/Kolari

Vuosina 2007–2017 Lindström tuki UNICEFin vesi- ja sanitaatiohankkeita Madhya Pradeshin ja Rajasthanin alueiden kouluissa. Viimeiset kuusi vuotta Lindström on tukenut UNICEFin koko Intian alueen vesiohjelmaa.

UNICEFin vesiohjelman avulla esimerkiksi 20 miljoonaa ihmistä Intian maaseudulla sai puhtaan veden jakelujärjestelmän Intian hallituksen kanssa tehdyssä yhteistyöhankkeessa ja 3,3 miljoonaa lasta ja heidän huoltajaansa sai hygieniatarvikkeita vuoden 2022 aikana.

Pesula-alalla toimivana yrityksenä ymmärrämme veden ja sanitaation tärkeyden. UNICEFin kanssa tehdyn yhteistyömme aikana olemme todistaneet suurta edistystä Intian vesi-, sanitaatio- ja hygieniapalveluissa, mutta vielä riittää tehtävää. Olemme ylpeitä merkityksellisestä ja vaikuttavasta yhteistyöstämme ja sitoutuneet jatkamaan UNICEFin työn tukemista.

Lindströmin toimitusjohtaja Juha Laurio

– Olemme todella kiitollisia yhteistyöstä Lindströmin kanssa. Pitkäaikainen tuki työllemme on mahdollistanut merkittäviä tuloksia lapsille. Puhtaan veden puute vaarantaa lasten terveyden, ravitsemuksen, koulutuksen ja tulevaisuuden. Erityisen raskaasti vaikutukset osuvat tyttöjen ja vammaisten lasten kohdalle. Puhtaan veden ja sanitaation myötä useampi lapsi jää henkiin, kasvaa ja kehittyy, sanoo Marja-Riitta Ketola, Suomen UNICEFin pääsihteeri.

UNICEF huolehtii puhdasta vettä ja sanitaatiota miljoonille

Yli 600 miljoonaa intialaista kärsii vesipulasta ja lähes puolella kotitalouksista ei ole puhdasta vettä käytössään. Käytännössä tämä merkitsee pitkiä vedenhakumatkoja, jotka ovat useimmiten naisten ja tyttöjen vastuulla. Aika, joka veden hakemiseen täytyy käyttää, on usein poissa tyttöjen koulunkäynnistä.

Samaan aikaan jopa 70 % jätevesistä lasketaan suoraan lähiympäristöön käsittelemättä.

Intia on myös hyvin herkkä ilmastonmuutoksen vaikutuksille, jotka ilmenevät entistä rajumpina sykloneina, rankkasateina, tulvina, maanvyöryminä ja kuivuutena.

UNICEF työskentelee puhtaan veden puutteesta kärsivien lasten ja heidän perheidensä olosuhteiden parantamiseksi yli sadassa maassa ympäri maailmaa. Huolehdimme puhdasta vettä ja vessoja kouluihin, toimitamme vettä katastrofien keskelle, vahvistamme yhteisöjen hyviä hygieniakäytäntöjä, seuraamme pohjaveden määrää ilmastonmuutoksen vaikutuksille alttiilla alueilla ja rakennamme aurinkovoimalla toimivia vesijärjestelmiä.

lue lisää työstämme yritysten kanssa

Julkaistu22.3.2024