Siirry sisältöön

Vaikeat ajat vaativat hyviä päätöksiä – yritysten tukea Ukrainaan tarvitaan edelleen kipeästi

Ukrainan sota on kestänyt jo kaksi vuotta. Jatkuva väkivalta ja pommitukset siviilikohteissa vaikuttavat syvästi sekä Ukrainan lapsiin että maan tulevaisuuteen.

Essi Pekkala-Jokinen Artikkeli
Ukrainalaisäiti pitää sylissään lastaan, jolla on kelta-sininen takki.
Marina pitää sylissään tytärtään Harkovassa viime lokakuussa UNICEFin talvivaatteiden jakopaikalla.
© UNICEF/UNI491254/Filippov

Lasten arkirutiinit ovat häiriintyneet, kuolemanpelko ja ahdistus ovat johtaneet mielenterveysongelmien jyrkkään kasvuun, koulunkäynnin pirstaleisuus oppimisen kriisiin.

Ei ole kauaa, kun Suomen lapset olivat samassa tilanteessa. Toinen maailmansota oli ajanut köyhän Suomen entistä ahtaammalle. Pulaa oli kaikesta: ruuasta, vaatteista, lääkkeistä. Suomi oli ainoa Pohjoismaa, jossa ruokaa ei ollut riittävästi, ja lasten aliravitsemus oli yleistä erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa sekä saaristossa. Vuonna 1948 noin 10–12 prosenttia jokaisen ikäluokan lapsista oli aliravittuja. Lasten ja nuorten yleisimpiä kuolinsyitä oli tuberkuloosi.

UNICEF auttoi suomalaisia lapsia

UNICEF tuli suomalaisten lasten avuksi. UNICEF oli perustettu vuonna 1946 auttamaan lapsia toisen maailmansodan jälkeen ja Suomi oli ensimmäisiä avunsaajia.

UNICEFin toimittaman lisäravinnon ansiosta koululaisten paino saatiin nousemaan. UNICEFin avustuksella järjestettiin rokotuskampanjoita, sairaaloihin hankittiin röntgenkoneita ja tuettiin terveydenhoitohenkilökunnan koulutusohjelmia. Lasten ravitsemustilanteen parannuttua UNICEF jakoi lapsille vaatteita ja kenkiä.

Toimivan ja kestävän yhteiskunnan rakentamisessa raskaan sodan jälkeen suomalaislasten saama tuki oli ensiarvoisen tärkeätä.

Jatkuvat sotatoimet ja kylmä talvi koettelevat nyt Ukrainan lapsia

Kylmä talvi koettelee nyt Ukrainan lapsia. Tänä talvena UNICEF jakaa lapsiperheille talvivaatteita, huopia ja käteisapua, joiden avulla noin 145 000 lasta voidaan pitää lämpimänä.

Svitlana pukee lastensa päälle UNICEFilta saatuja talvivaatteita.
© UNICEF/UNI487276/Amamdjan

Lisäksi UNICEF jakaa generaattoreita ja muita tarvikkeita auttaakseen pitämään vedenjakelusta, lämmityksestä sekä terveyspalveluista huolta talvikuukausina. 

Voidakseen huolehtia riittävästä tuesta Ukrainan lapsille, UNICEF tarvitsee suomalaisten yritysten apua.

 

yritys: tue ukrainan lapsia


Viimeisen kahden vuoden ajan suomalaisten yritysten tuki Ukrainan lapsille on ollut vahvaa. Yritysten tuen avulla UNICEF on voinut lisätä apuaan merkittävästi sekä Ukrainassa että sen naapurimaissa. Tehokkaan logistiikan ja vakiintuneiden kumppaniverkostojen avulla UNICEF on pystynyt huolehtimaan avun toimittamisesta sodan aikana myös kaikkein vaikeimmin kärsineiden alueiden asukkaille. 

Vaikeat ajat vaativat hyviä päätöksiä. Tue meitä työssämme Ukrainan lasten koulutuksen, mielenterveyden ja hyvinvoinnin eteen.  Anna yrityksesi tuki Ukrainan lapsille. UNICEF auttoi suomalaislapsia hädän keskellä – auta UNICEFia auttamaan nyt Ukrainan lapsia talven yli.

 

YRITYS: TUE UKRAINAN LAPSIA

 

Innosta sidosryhmäsikin tukemaan Ukrainan lapsia

Ota käyttöön sosiaalista mediaa varten tekemämme kuvat ja kerro lahjoituksesta sidosryhmillesi. Saat kuvat käyttöösi heti lahjoituksen tehtyäsi.

 

Julkaistu25.1.2024