Siirry sisältöön

“UNICEFin avulla pystymme kaventamaan digitaalista kuilua." Nokia tukee nuorten digitaitoja Senegalissa

Nokia tukee UNICEFin hanketta Senegalissa opettajien ja yläkouluikäisten lasten digitaitojen vahvistamisessa. Tavoitteena on edistää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten tulevaisuuden taitoja digitaalista osaamista edellyttävässä maailmassa.

Uutinen
Senegalilainen nuori istuu koulupulpetissa hymyillen.
© UNICEF/UN0581281/Tremeau

Hankkeessa parannetaan koulujen tietoliikenneyhteyksiä, koulutetaan opettajia ja tuetaan kouluja toteuttamaan digitaitojen valmennuksia yläasteikäisille oppilaille, jotta näillä olisi paremmat valmiudet tulevaisuuden työelämään. Valituilla alueilla koulutetaan 15 kuukauden aikana yli 100 opettajaa ja 10 000 oppilasta.

Työ linkittyy Senegalin hallituksen tavoitteeseen koulujärjestelmän kehittämisestä digiteknologian avulla ja koulujen yhdistämisestä tietoliikenneverkkoihin.

–Pitkä yhteistyömme Suomen UNICEFin kanssa tukee ESG-tavoitteitamme digitaalisten taitojen edistämisessä. Yhteistyö UNICEFin kanssa on loistava esimerkki siitä, miten yhdessä kumppaneidemme kanssa voimme edistää kestävää kehitystä ja kaventaa digitaalista kuilua, sanoo Nicole Robertson, Vice President, ESG, Nokia.

Digitaalinen kuilu heikentää lasten tulevaisuuden näkymiä

Alle kolmannes nuorista Itä- ja Etelä-Afrikassa, Länsi- ja Keski-Afrikassa osaa käyttää tietokonetta perusasioiden hoitamiseen, kuten sähköpostin lähettämiseen. Tietoliikenneyhteyksien ja digilaitteiden puute sekä puuttuva koulutus ja osaaminen estävät lapsia hyötymästä oppimista tukevista teknologioista.

– Digitaalinen kuilu vaikuttaa myös nuorten työllistymiseen, sillä nopeat teknologiset muutokset vaativat työntekijöiltä yhä uusia taitoja. Digitaalisten teknologioiden potentiaalin hyödyntämiseksi lapset ja nuoret tarvitsevat pääsyn teknologian pariin ja taitoja navigoida digimaailmassa. Olemme kiitollisia Nokian tuesta hankkeessa, jolla on valtava merkitys näiden lasten tulevaisuudelle, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Nokia on Suomen UNICEFin pitkäaikainen kumppani. Se on tukenut aiemmin UNICEFin koulutus- ja terveyshankkeita Keniassa ja Indonesiassa. Tällä hetkellä Nokia tukee UNICEFin hanketta myös Marokossa, jossa heikoimmassa asemassa olevia nuoria autetaan oppimaan digi- ja yrittäjyystaitoja ja lisätään heidän tietoisuuttaan ilmastonmuutoksesta.

Lisätietoja:

Hanna-Leena Markus, avainasiakkuuspäällikkö, Suomen UNICEF
p. 040 560 3959
[email protected]

Julkaistu18.1.2023