Siirry sisältöön

Suomalaisten halu auttaa luo toivoa lohduttoman tilanteen keskellä Turkissa ja Syyriassa

UNICEFin kautta lahjoitettu yli 400 000 euroa Turkin ja Syyrian lapsille

Uutinen
UNICEF jakaa puhdasta vettä Syyriassa.

Viime viikon maanantaina sattunut voimakas maanjäristys Turkissa ja Syyriassa on osunut erityisen pahasti lapsiin. Tuhansia lapsia on kuollut ja loukkaantunut. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n arvion mukaan jopa 5,3 miljoonaa ihmistä on voinut jäädä kodittomiksi pelkästään Syyriassa.

Suomen UNICEF käynnisti välittömästi hätäapukeräyksen järistysalueen lasten ja perheiden auttamiseksi. Suomalaisten halu auttaa näkyy vahvasti keräystuloksessa. Suomen UNICEFin kautta on kanavoitu hätäapuun Turkille ja Syyrialle yli 400 000 euroa.

Olemme erittäin kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta.

UNICEFin Syyrian maatoimiston suomalainen viestintäjohtaja Eva Hinds

– Suomalaisten halu auttaa luo toivoa lohduttoman tilanteen keskellä. Lasten tilanne on kriittinen – olemme erittäin kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta, sanoo UNICEFin Syyrian maatoimiston suomalainen viestintäjohtaja Eva Hinds.

Avuntarve etenkin Syyriassa on valtava. Maan lapset elävät jo valmiiksi yhdessä maailman monimutkaisimmista humanitaarisista kriiseistä. Paheneva taloustilanne, yli kymmenen vuotta kestänyt konflikti, pakolaisuus ja tuhoutunut julkinen infrastruktuuri ovat jättäneet kaksi kolmasosaa maan väestöstä avun tarpeeseen.

Juuri nyt huolta aiheuttaa veden välityksellä leviävät taudit, jotka voivat muodostaa tappavan uhan lapsille ja perheille. Syyriassa UNICEF priorisoi puhtaan veden ja sanitaation järjestämistä lapsille ja perheille.

UNICEF toimittaa Turkissa ja Syyriassa järistysalueille puhtaan veden ja sanitaation lisäksi hätäaputarvikkeita, kuten lämpimiä vaatteita, huopia, hygieniatarvikkeita ja hätäapuravintoa. UNICEF tekee myös töitä turvatakseen perheistään eroon joutuneiden lasten turvallisuutta ja tarjoaa psykososiaalista tukea sekä perusterveydenhoitoa.

Turkissa UNICEF on myös tukenut lasten turvallista evakuointia tuhoalueilta. Akuutin hätäavun rinnalla UNICEF turvaa myös lasten koulunkäynnin jatkumista.

Auta, lahjoita

Julkaistu10.2.2023