Siirry sisältöön

Katse vahvasti vastuullisessa tulevaisuudessa – Miimu Airaksinen aloittaa Suomen UNICEFin puheenjohtajana

Suomen UNICEFin uusi hallitus on valittu.

Uutinen
Suomen UNICEFin hallituksen uudet jäsenet kuvassa.

Tekniikan tohtori Miimu Airaksinen on nimitetty Suomen UNICEFin uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi. Hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2017 toiminut Teija Andersen jää pois tehtävästä hänen kausiensa tultua täyteen. UNICEF kiittää Teija Andersenia hänen panoksestaan maailman lasten hyväksi sekä merkittävästä työstään uusien hyvän hallinnon käytänteiden kehittämisessä myös kansainvälisesti sekä kansallisten komiteoiden ja kansainvälisen UNICEFin yhteistyön vahvistamisesta.

Suomen UNICEFin hallituksen uutena puheenjohtajana aloittava tekniikan tohtori Miimu Airaksinen ajattelee, että paremman tulevaisuuden rakentamisessa olennaista on panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin.

– UNICEF tekee erittäin arvokasta työtä lasten ja nuorten tukemisessa ja heidän oikeuksiensa toteumisessa, puheenjohtaja Airaksinen sanoo.

Miimu Airaksinen on erittäin innostunut uudesta tehtävästään. Hän näkee Suomen UNICEFilla paljon mahdollisuuksia tulevaisuuden rakentajana.

– Suomen UNICEF on tehnyt pitkäjänteisesti hienoa työtä ja toimintaa on kehitetty määrätietoisesti. Työ kohdeyleisön ja kumppaneiden kanssa on vahvistunut. Odotan myös innolla UNICEF:n kahden uuden innovaatiokeskuksen toiminnan edelleen kehittymistä, Airaksinen sanoo.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin hallintotieteiden tohtori Jenni Airaksinen. Hallituksen uusina jäseninä aloittivat lisäksi ulkoministeriön kansallisen turvallisuusviranomaisen päällikkö Päivi Kaukoranta ja kauppatieteiden tohtori Paula Kilpinen.

– UNICEF on ainutlaatuinen lapsen oikeuksien järjestö, jossa yhdistyvät suuren kansainvälisen järjestön vahvuudet ja kansallisten komiteoiden arvokas työ. UNICEF tekee valtavan tärkeää työtä lapsen oikeuksien hyväksi maailmalla ja Suomessa, toteaa Päivi Kaukoranta.

Halu rakentaa vastuullista ja inhimillisempää tulevaisuutta on vahva. Paula Kilpinen näkee mahdollisuuksia erityisesti yritysyhteistyössä.

– Yritykset ovat edistyneet paljon ympäristövastuullisuudessa, ja seuraavaksi on sosiaalisen vastuulllisuuden vuoro. Moni yritys sanoo haluavansa rakentaa parempaa maailmaa tuleville sukupolville, “doing good for people and planet” ja yhteistyö Unicefin kanssa on konkreettinen tapa siihen, Kilpinen sanoo.

Suomen UNICEFin hallituksessa on aina yksi vapaaehtoisverkoston edustaja. Uutena vapaaehtoisryhmien edustajana aloittaa Kirsi Palomäki. Hän tuo hallitukseen pitkän kokemuksen vapaaehtoistyöstä.

– Vapaaehtoisuus tarvitsee uudenlaisia toimintamuotoja, jotta vapaaehtoistyön toimintaa saadaan monimuotoistettua siten, että ne joilla annettavaa on, pääsevät auttamaan maailman lapsia kykyjensä, osaamisensa ja mahdollisuuksiensa mukaan aiempaa monipuolisemmin, Palomäki sanoo.

Hallituksesta jäävät sääntöjen edellyttämällä tavalla kahden kolmevuotiskauden jälkeen pois Lauri Järvilehto ja Nina Nordström sekä vapaaehtoisryhmien edustajana sääntöjen mukaisesti yhden kauden toiminut Camilla Bonden. Suomen UNICEF kiittää heitä lämpimästi yhteistyöstä, asiantuntemuksestaan ja työstään heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi. Suomen UNICEFin hallituksessa on tällä hetkellä 9 jäsentä. Hallituksen jäseninä jatkavat Rasheka ScottTherese Cedercreutz, Petteri Lillberg sekä Pekka Pajamo.

Julkaistu21.4.2023