Siirry sisältöön

Ahlström Collective Impact jatkaa vahvaa tukeaan UNICEFin koulutustyölle

Ahlström Collective Impact tukee UNICEFin maailmanlaajuista koulutustyötä myös vuonna 2023. Osana yhteistyötä Suomen UNICEF kouluttaa Ahlström Collective Impactiin kuuluvien yritysten ja säätiöiden henkilöstöä lapsen oikeuksista ja niiden merkityksestä yritysten liiketoiminnassa.

Uutinen
Laosilaisia lapsia koululuokassa.
Laosilaisia lapsia UNICEFin lahjoittamien koulukirjojen äärellä
© UNICEF/UN0311115/

Ahlström Collective Impactin tuki UNICEFin koulutusohjelmalle on tänä vuonna lähes 800 000 eur.

– Koulutuksen tukeminen on elintärkeä osa kestävän kehityksen tukemista ja vastuullisemman maailman rakentamista. UNICEFilla on maailman vaikutusvaltaisimpana lastenjärjestönä mahdollisuus saada aikaan pitkäkestoisia muutoksia lasten tulevaisuuteen. Näemme lahjoituksemme UNICEFille sijoituksena, jonka tuottona ovat vakaammat yhteiskunnat, sanoo Maria Ahlström-Bondestam, Ahlström Collective Impactin puheenjohtaja.

Koulutusta lapsen oikeuksien merkityksestä henkilöstölle

Osana yhteistyötä Suomen UNICEF kouluttaa Ahlström Collective Impactiin kuuluvien yritysten ja säätiöiden henkilöstöä lapsen oikeuksista.

Yleisen lapsen oikeuksia koskevan koulutuksen lisäksi Suomen UNICEF toteuttaa syventäviä koulutuksia esimerkiksi lapsen oikeuksista toimitusketjuissa sekä perheystävällisten työpaikkojen luomisessa.

– Sosiaalisen vastuun osa-alueena ihmisoikeudet ja lapsen oikeudet liittyvät tiiviisti yritysten liiketoimintaan. Olemme iloisia, että kumppanimme Ahlström Collective Impact on edelläkävijänä tarjoamassa aiheeseen liittyvää tukea ja koulutusta henkilöstölleen, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Oppiminen on kriisissä

Koulua käy nyt jo lähes 90 prosenttia lapsista. Samaan aikaan oppiminen on kuitenkin kriisissä. Yli 600 miljoonaa lasta ja nuorta maail­manlaajuisesti ei pysty saavutta­maan lukemisen ja matematiikan vähimmäistaitotasoa, vaikka heistä kaksi kolmasosaa käy koulua.

– Koulu­tus on jokaisen lapsen oikeus. Se vähentää eriarvoisuutta ja köyhyyttä ja luo vakaampia yhteiskuntia, joissa yritystenkin on hyvä toimia. Samalla luodaan tulevaisuutta, jossa jokaisella lapsella on mahdollisuus saavuttaa täysi potentiaalinsa, Marja-Riitta Ketola sanoo.

UNICEF on maailman suurin lasten opetuksen edistäjä. Se edistää lasten koulutusta yli 1000 asiantuntijan avulla 155 maassa. UNICEF järjestää koulutusta kriisien keskellä, muuttaa koulunkäynnin estäviä asenteita, edistää laadukasta opetusta ja puolustaa vammaisten lasten ja vähemmistöjen oikeuksia koulutukseen.  Työssä keskitytään niin ruohonjuuritason työhön kuin kokonaisten koulutusjärjestelmien kehittämiseen yhdessä valtioiden viranomaisten kanssa.

Ahlström Collective Impact yhteistyömalli aloitti toimintansa vuonna 2020. Yhteistyömalli yhdistää Ahlström-verkoston yritykset ja säätiöt sijoittamaan YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti lasten hyvinvointiin valituissa UNICEFin hankkeissa. Ahlström Collective Impactiin kuuluvat: Ahlstrom, A. Ahlström, Ahlström Invest, Avain Yhtiöt, Destia, Detection Technology, Eva Ahlström Foundation, Glaston, M&J Recycling, Suominen ja Walter Ahlströmin säätiö.

Lisätietoja:
Outi Kauppinen, asiakaspäällikkö, Suomen UNICEF
p. 040 820 4141
sähköposti: [email protected]

Julkaistu19.6.2023