Siirry sisältöön

31 keskosvauvaa evakuoitiin Al-Shifan sairaalasta Gazasta

Viikonlopun operaatiossa kriittisessä tilassa olevat vauvat siirrettiin turvaan Gazassa.

Uutinen
Vastasyntyneitä vauvoja sairaalasängyssä
Vauvoja hoidetaan Rafahissa sijaitsevassa Al-Helal Al-Emarati -sairaalassa.
© UNICEF/UNI473117/El Baba

Pohjois-Gazassa sijaitsevasta Al-Shifan sairaalasta pelastettiin 31 hengenvaarassa olevaa vauvaa viikonloppuna UNICEFin ja muiden järjestöjen ja viranomaisten yhteisoperaatiossa. Al-Shifan sairaalan toimintakyky on romahtanut ja vastasyntyneiden tila oli heikko.

Vastasyntyneet siirrettiin Al-Shifan hoitohenkilökunnan valvonnassa Gazan eteläosassa Rafahissa sijaitsevaan Al-Helal Al-Emarati -sairaalaan, jossa heidän tilansa on nyt vakiintumassa ja heitä hoidetaan vastasyntyneiden tehohoitoyksikössä.

UNICEF ja kumppanit tukevat vauvojen tunnistamista ja rekisteröintiä, jotta heidät voidaan yhdistää vanhempiensa ja perheenjäsentensä kanssa.

Konfliktin kiihtymisestä lähtien UNICEF on toimittanut lääkkeitä ja tarvikkeita vauvoille Gazan etelä- ja keskiosissa sijaitseviin sairaaloihin ja vastasyntyneiden tehohoitoyksiköihin noin 244 000 ihmiselle. Lisäksi viiteen sairaalaan on toimitettu kuorma-autoilla vettä noin 50 000 ihmiselle päivässä.

UNICEF vaatii välitöntä humanitaarista tulitaukoa ja sen varmistamista, että elintärkeää polttoainetta ja lääkintätarvikkeita saadaan hoitolaitoksiin, missä tahansa ne ovatkin.

 

Julkaistu22.11.2023