Siirry sisältöön

UNICEFin joulukampanja jakaa tulevaisuuden lahjoja lapsille

Tänä vuonna Suomen UNICEFin joulukampanjassa rakennetaan lapsille parempaa tulevaisuutta.

Uutinen
Sininen Unicef-lahjakassi syaaninsinistä taustaa vasten.
© UNICEF

Tulevaisuuden lahjat -joulukampanja muistuttaa lasten saaman avun kauaskantoisista vaikutuksista – pienikin apu voi muuttaa lapsen koko elämän suunnan. Kampanjan taustalla on huoli erityisesti pakenevien lasten tilanteesta maailmalla.  


Kotinsa konfliktin tai luonnonkatastrofin vuoksi jättämään joutuneiden lasten määrä on tällä hetkellä historiallisen suuri. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan kotinsa jättämään joutuneita ihmisiä on maailmassa 100 miljoonaa, joista 40 miljoonaa on lapsia. Kaikki ovat pakomatkalla löytääkseen turvaa ja paremman elämän.  


Pitkittyneiden konfliktien lisäksi ihmisiä ajaa pois kodeistaan sään ääri-ilmiöt, kuten tappava kuivuus ja valtavat tulvat. Tällä hetkellä Itä-Afrikassa miljoonat ihmiset ovat jättäneet asuinalueensa äärimmäisen kuivuuden ja vedenpuutteen vuoksi. Pakistanissa puoli miljoonaa ihmistä elää maansisäisillä pakolaisleireillä valtavien tulvien tuhottua kodit. Euroopassakin pakoon lähteneitä on Ukrainan sodan vuoksi miljoonia. 


UNICEF rakentaa lasten tulevaisuutta tarjoamalla koulutusta, terveydenhuoltoa ja turvaa lapsille. Lisäksi kasvatamme yhteisöjen varautumista mahdollisiin kriiseihin ja vahvistamme yhteiskunnan kestäviä rakenteita.  Kampanjassa kerättävät varat käytetään UNICEFin työhön siellä, missä avun tarve on suurin. 


Tulevaisuuden lahjan voi antaa kuka tahansa osoitteessa unicef.fi/joulu. Lahjoja symboloi UNICEFin sininen säkki, joka näkyy joulukuun ajan myös kampanjan mainonnassa. 


Kampanjan mainoselokuva kertoo pakotarinan yhden lapsen näkökulmasta, sekä avusta, joka muuttaa elämän suunnan

Julkaistu28.11.2022