Siirry sisältöön

Lauantaina televisiossa: Ylen Ukraina-tukikonsertti yhdessä avustusjärjestöjen kanssa

Yle, UNICEF ja kolme muuta avustusjärjestöä järjestävät yhteistyössä tukikonsertin, jonka tuotot menevät Ukrainan konfliktista kärsivien ihmisten hyväksi. Konsertti nähdään suorana lähetyksenä lauantaina Yle ykkösellä kello 18.15 alkaen ja sen voi kuunnella Radio Suomen kanavalla.

Uutinen

Yli kaksituntisessa lähetyksessä lavalle Lenni-Kalle Taipaleen johtaman bändin kanssa nousevat Suomen UNICEfin hyvän tahdon lähettiläs Katri HelenaRobin PackalenMaija VilkkumaaEllinooraTommi LäntinenPalefaceWaltteri TorikkaMariska ja Ylioppilaskunnan Laulajat.

Apua Ukrainaan -konsertin logo, jossa rauhankyyhky.Lisäksi konsertissa nähdään Haloo Helsinki!, Juha Tapio, Anna Puu ja Olavi Uusivirta.

Lauantain tukikonsertin esiintyjät ovat kokeneet velvollisuudekseen osallistua omalla osaamisellaan. Katri Helena on yksi heistä.

– Ukrainalaisten tilanne on sydäntäsärkevä. Siellä sodan jaloissa ja pakolaisina on lapsia, äitejä, isiä ja isovanhempia, samanlaisia kuin mekin täällä, hän summaa ajatuksiaan.

Apu menee perille
neljän avustusjärjestön kautta

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti kerää lahjoituksia, jotka ohjataan Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseen maan sisällä sekä naapurimaissa, jonne ihmiset ovat paenneet.

Mukana on avustusjärjestöjä, joilla on jo avustustyötä alueella. Näin apu saadaan nopeinta reittiä perille. Ohjelmassa ovat mukana Pelastakaa Lapset, Suomen Punainen Risti, Unicef ja Kirkon ulkomaanapu.

Konsertin juontavat Puoli Seitsemän -ohjelmasta tutut Anniina Valtonen ja Mikko Kekäläinen.

Konsertin avulla kerätään varoja sodasta kärsiville ukrainalaisille. Lahjoituksilla pystytään tukemaan perustarpeiden lisäksi välttämättömän terveydenhuollon järjestämistä, henkisen tuen tarjoamista sekä lasten koulunkäynnin jatkumista kriisin pitkittyessä.

Konserttiin ei myydä lippuja, vaan konserttiin on kutsuttu yleisöksi hyväntekeväisyysjärjestöjen vapaaehtoistyöntekijöitä.

Julkaistu9.3.2022