Siirry sisältöön

Moomin Characters ja UNICEF yhteistyöhön lukemisen ja kirjoittamisen puolesta

UNICEF aloittaa yhteistyön Moomin Charactersin kanssa. Moomin Charactersin ”A:sta Ö:hön Muumien matkassa” -niminen hanke kokoaa yhteen niin järjestöjä kuin yrityksiä ympäri maailman nostamaan lukemisen ja kirjoittamisen merkitystä ja iloa yhä vankemmin osaksi sekä lasten, nuorten että aikuisten elämää. Työ nivoutuu vahvasti UNICEFin työhön lasten oppimisen edistämisessä. Samalla myös UNICEF ja Otava aloittavat yhteistyön.

Uutinen
Yhteistyö nivoutuu vahvasti UNICEFin työhön lasten oppimisen edistämisessä.

”Koulutus on avain tulevien sukupolvien hyvinvointiin. Yhteistyö Moomin Charactersin kanssa antaa meille tilaisuuden tuoda esille UNICEFin työtä erityisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten koulutuksen eteen. Yhteistyö antaa meille myös mahdollisuuden tehdä sopimuksia Moomin Charactersin lisenssinhaltijoiden kanssa”, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Jopa 617 miljoonalla lapsella ja nuorella ei ole perustaitoja lukemisessa, vaikka kaksi kolmasosaa näistä lapsista on koulussa. Lisäksi koronakriisin vaikutukset koulunkäyntiin ovat dramaattisia. Pandemian aiheuttamat koulusulut vaarantavat pitkittyessään lasten kehityksen ja hyvinvoinnin kaikkialla. Kolmasosalla maailman koululaisista ei ole mahdollisuutta etäopiskeluun.

”Kieli ja tarinankerronta tekevät meistä ihmisiä. Tarinat auttavat meitä ymmärtämään itseämme, toisia ja ympäröivää maailmaa. Haluamme luku- ja kirjoitustaitoa tukevalla ohjelmallamme innostaa lapsia ja samalla herättää rakkauden kirjalliseen ilmaisuun”, sanoo Roleff Kråkström, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Moomin Charactersiltä.

Muumi-teemalla ensi
lukuvuoden UNICEF-kävelyyn

Tove Jansson loi UNICEFille vuonna 1981 teoksen nimeltä Rauhanmarssi. Taideteoksessa rauhan puolesta marssii laaja joukko rakastettuja Muumi-hahmoja Nuuskamuikkusesta Pikku Myyhyn. Kuvan ja hahmojen herkkä akvarelliväritys tekee niistä ainutlaatuisia ja erottuvia myös Muumi-kuvien joukossa.

Muumit marssivat ensi lukuvuoden UNICEF-kävelyssä yhdessä Suomen koululaisten kanssa luku- ja kirjoitustaidon puolesta. Muumit ovat mukana UNICEF-kävelyn tapahtumamateriaaleissa ja oppituntitehtävissä. Otava tarjoaa UNICEF-kävelyyn osallistuville kouluille lukemiseen ja kirjoittamiseen kannustavia materiaaleja ja palkintoja, joissa Muumit ovat vahvasti läsnä. Otava tulee myös tukemaan UNICEFin koulutustyötä Onnelliset Aakkoset -teemalla Suomalaisissa Kirjakaupoissa UNICEFin hyväksi loppuvuodesta. UNICEF-kävely on Suomen UNICEFin järjestämä perinteikäs koulujen liikunta- ja varainhankintatempaus.

Lisätietoja:

Nina Vähäpassi, yritysyhteistyöpäällikkö, Suomen UNICEF ry
puh. 050 505 6467
Sähköposti: [email protected]

Roleff Kråkström, toimitusjohtaja, Moomin Characters
puh. 0400 549 692
Sähköposti: [email protected]

Moomin Characters Oy Ltd on virallinen Muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä.
Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914–2001) kirjoitti ja kuvitti muumeista yhdeksän romaania, neljä kuvakirjaa ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1980 välillä. Kirjoja rohkeista ja seikkailunhaluisista, mutta perhekeskeisistä muumeista on käännetty yli 55 kielelle ja niitä painetaan yhä nykyään ympäri maailmaa.
Muumit ovat nauttineet kansainvälistä suosiota 1950-luvulta lähtien, jolloin alkuperäiset Muumi-sarjakuvat tavoittivat kymmeniä miljoonia lukijoita maailmanlaajuisesti. Myöhemmin muumit ovat ilahduttaneet ihmisiä useilla mantereilla niin animaatiosarjojen, teemapuistojen kuin esimerkiksi näytelmien välityksellä. Muumi-lisenssinhaltijoita on yli 750 ympäri maailman.
Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan muumien tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys. Rights and Brands on yrityksen maailmanlaajuinen agentti lisenssiasioissa.
www.moomin.com
www.tovejansson.com

 

Julkaistu18.2.2021