Siirry sisältöön

Maailman tärkein ilta toi tunteikkaan livekonsertin suomalaisten olohuoneisiin

Maailman tärkein ilta vei katsojat tänä vuonna tutustumaan lasten elämään niin sodan runtelemassa Syyriassa kuin aliravitsemuksen kanssa kamppailevassa Malawissa. Ohjelmassa kunnioitettiin myös edesmenneen UNICEFin hyvän tahdon lähettilään Pave Maijasen muistoa.

Uutinen
Maailman tärkeimmän illan juontajat ja lauma-panelistit.

Perjantai-ilta 19.3. tarjoili suuria tunteita sekä pientä helpotusta koronapandemian aiheuttamaan live-musiikin kaipuuseen. Lavalla nähtiin nimekäs esiintyjäkaarti, muun muassa Kaija Koo, Ellinoora ja Laura Närhi. Illan koskettavin esitys nähtiin, kun Anssi Kela esitti Pave Maijasen kappaleen Elämän nälkä, Paven vanhalla telecaster-kitaralla säestäen.


Anssi Kela

Ripsa Koskinen-Papusen ja Joonas Nordmanin juontamassa illassa tutustuttiin lasten tilanteeseen ja UNICEFin työhön maailmalla ja kotimaassa. Yksi vaikuttavimmista hetkistä koettiin syyrialaisen Kinda-tytön kertoessa koulunkäynnin merkityksestä. Kinda on oppinut koulussa esimerkiksi varomaan maamiinoja. Liian moni konfliktialueilla elävä lapsi on menettänyt henkensä räjähteiden vuoksi, niin myös Kindan ystävä.

Illan artistikattaukseen kuuluva Laura Närhi vieraili UNICEFin matkassa Kaksi vuotta sitten Malawissa. Nyt Laura sai nähdä miten UNICEFin tukema lasten aliravitsemuksen hoito-ohjelma on vaikuttanut.


Laura Närhi

- Oli tosi mahtavaa nähdä, että ennaltaehkäisevä neuvolatyö todella toimii, se on ihan mieletön juttu. Mutta työ on vielä kesken, eli lahjoittajia tarvitaan, Laura Närhi sanoi tunteikkaasti.

Live-musiikin ja lasten tarinoiden lisäksi lavalla nähtiin joukko kotimaisia eturivin viihdyttäjiä kisaamassa lauma-pelin voitosta. Pelissä panelistit vastasivat kysymyksiin esimerkiksi pahimmasta ensimmäisen maailman ongelmasta tai siitä, mikä on sallittua lapsille mutta ei aikuisille. Pelin voittajaksi selviytyi, omaksikin yllätyksekseen, Krisse Salminen, joka sai palkinnoksi hoitaa ohjelman loppujuonnon.


Krisse Salminen hetkeä ennen palkintoansa 

Illan kirkkaimpia tähtiä olivat kaikki ohjelmassa esiintyneet lapset sekä illan aikana lasten puolelle liittyneet kuukausilahjoittajat.

-Lämmin kiitos jokaiselle, joka teki tärkeän päätöksen ryhtyä kuukausilahjoittajaksi. Teidän tukenne mahdollistaa UNICEFin työn maailman lasten hyväksi, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

 

Maailman tärkeimmän illan voi katsoa tallenteena MTV3-palvelussa,

tai uusintana televisiosta

  • sunnuntaina 21.3. MVT3 klo 13
  • sunnuntaina 28.3. AVA klo 12
  • lauantaina 3.4. MTV3 klo 14:35

 

Kuvat: ©UNICEF/Finland2021/Tamminen

 

Liity UNICEFin kuukausilahjoittajaksi täällä »

 

Julkaistu20.3.2021