Siirry sisältöön

Ahlström Collective Impactin ja UNICEFin kumppanuus vahvistuu - 600 000 euron tuki UNICEFin koulutustyöhön

Ahlström-verkoston yritysten ja säätiöiden aloite Ahlström Collective Impact nostaa tukensa UNICEFille lähes kolminkertaiseksi viime vuoteen verrattuna. Investointi ohjataan UNICEFin maailmanlaajuiseen koulutusohjelmaan. Samalla Ahlström Collective Impactiin tulee mukaan uusia jäseniä.

Uutinen
Koulutyttöjä Beranossa Madagascarilla. @UNICEF/UN0325666/ Ralaivita

”Vastuullisuus on Ahlström-verkoston yritysten ja säätiöiden arvoissa ja toiminnassa vahvasti mukana. Vastuullisesti toimiminen ja vastuulliset teot ovat hyväksi myös liiketoiminnalle. Toivomme, että Ahlström Collective Impact voisi olla mallina ja innoituksena muillekin yrityksille”, sanoo Ahlstrom-Munksjön ja Antti Ahlström Perillisten hallituksen jäsen Peter Seligson.

Tasa-arvo ja inklusiivisuus avaimet
oppimisen kriisin ratkaisuun

Viime vuonna Ahlström Collective Impact tuki UNICEFin työtä lasten perusterveydenhuollon, koulutuksen ja turvallisuuuden eteen koronapandemian keskellä. Tänä vuonna investointi ohjataan UNICEFin koulutusohjelmaan.

Koronapandemia vei koulunkäynnin mahdollisuuden sadoilta miljoonilta lapsilta ja pahensi maailmanlaajuista oppimisen kriisiä.

”Avaimet kriisin ratkaisuun ovat tasa-arvon ja inklusiivisuuden parantamisessa myös koulutusjärjestelmissä. Autamme valtioita rakentamaan järjestelmiä, jotka takaavat kaikille lapsille ilmaisen ja laadukkaan peruskoulutuksen. UNICEF tekee työtä erityisesti niiden lasten puolesta, jotka ovat sukupuolen, vammaisuuden, köyhyyden, etnisen alkuperän ja kielen perusteella syrjäytyneitä tai joutuneet kriisien tai katastrofien vuoksi pakenemaan kotiseuduiltaan”, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Uusia yritys- ja
säätiöjäseniä

Ahlström Collective Impact on Eva Ahlströmin säätiön aloite, jonka perustajäseniä ovat säätiön lisäksi Ahlström Capital, Ahlstrom-Munksjö, Antti Ahlström Perilliset, Destia ja Glaston. Tänä vuonna mukaan yhteistyömalliin tulevat mukaan myös Enics, Suominen ja Walter Ahlströmin säätiö.

”Yhdessä voimme vaikuttaa suuresti paremman tulevaisuuden puolesta, kun sekä säätiöiden jäsenet, yritysten osakkaat, johto ja henkilöstö sitoutuvat YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden ja valittujen UNICEFin hankkeiden taakse”, sanoo Eva Ahlströmin säätiön puheenjohtaja Maria Ahlström-Bondestam.

Ahlström-verkoston osakkeenomistajat uskovat vahvasti siihen, että menestyvät yritykset ja vakaat yhteiskunnat ovat toisistaan riippuvaisia. ”Osoittaakseen tukensa UNICEFin työlle ja Ahlström Collective Impactille myös osakkeenomistajat investoivat merkittävän summan UNICEFin työhön tänä vuonna”, Ahlström-Bondestam kertoo.

Ahlström Collective Impact yhteistyömalli aloitti toimintansa viime vuonna. Ahlström Collective Impactin sijoittaa YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti lasten hyvinvointiin valituissa UNICEFin hankkeissa.

Julkaistu16.9.2021