Siirry sisältöön

Näin UNICEFin varustelähetykset saavuttavat lapset ja perheet

UNICEF suojelee lapsia ja perheitä koronavirukselta toimittamalla elintärkeitä varusteita viruksen vastaiseen työhön kaikkialla maailmassa.

UNICEF Artikkeli
UNICEF
Suojavarusteisiin pukeutuneet työntekijät purkavat ajoneuvon lastia.
© UNICEF/UNI322273/

Koronaviruspandemia on kääntänyt lasten ja perheiden elämän ylösalaisin kaikkialla maailmassa ja rasittaa valtavasti usein jo valmiiksi ylikuormittuneita terveys- ja koulutusjärjestelmiä.

Lapsia ja perheitä suojellakseen UNICEF toimittaa yhdessä hallitusten, yritysten ja kumppaneidensa kanssa elintärkeitä suojavarusteita ja muita tarvikkeita kriisin etulinjassa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille.

Tähän mennessä olemme toimittaneet varusteita 49 maahan ympäri maailmaa. Alla olevat kuvat kertovat, kuinka varusteet saavuttavat kohteensa.

Nigeria

© UNICEF/UNI322101/

16. huhtikuuta UNICEF vastaanotti toimituksen Abujassa Nigeriassa. Toimitus sisälsi testauspakkauksia, henkilökohtaisia suojavarusteita ja muita olennaisia terveystarvikkeita kuten rutiinirokotuksia lapsille.

Henkilökohtaiset suojavarusteet ovat elintärkeitä lääkäreille muille viruksen etulinjassa hoitoa ja huolenpitoa järjestäville ammattilaisille.

El Salvador

© UNICEF/UNI317245/Leiva

El Salvadorissa UNICEF toimittaa desinfiointiaineita sekä siivous- ja suovavarusteita hallitukselle ja kumppaneilleen tukeakseen heitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä.

Italia

© UNICEF/UNI315793/Ferzi

Ensimmäinen UNICEF Italian koordinoima varustelähetys saapui Italiaan 30. maaliskuuta ja sisälsi muun muassa kirurgisia maskeja ja hanskoja, suojapukuja ja -laseja sekä kuumemittareita.

Kongon demokraattinen tasavalta

© UNICEF/UNI320121/Desjardins

Kirurgisia välineitä, stetoskooppeja, antibiootteja ja ravintoapua sisältävä UNICEFin lähetys saapui Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupunkiin Kinshasaan 11. huhtikuuta.

Tarvikkeet jaettiin terveyskeskuksiin, joissa niitä tarvitaan kiireellisesti koronan lisäksi myös muiden tautien kuten tuhkarokon, koleran ja malarian kukistamiseksi.

Kiina

© UNICEF/UNI312247/

UNICEF toimitti tammi-maaliskuun aikana noin kolmen miljoonan dollarin edestä sairaalatarvikkeita ja henkilökohtaisia suojavarusteita Hubein provinssiin ja muille alueille Kiinassa tukeakseen maan hallitusta koronanvastaisessa työssä.

Toimitukset sisälsivät defibrillaattoreita eli sydäniskureita, kannettavia ultraäänilaitteita sekä suojapukuja- ja hanskoja.

Indonesia

© UNICEF/UNI313237/Wilander

UNICEF on yksi Indonesian hallituksen pääkumppaneista koronan vastaisessa taistelussa. Tuemme viranomaisia kansallisella ja paikallisella tasolla levittämällä tietoa oikeanlaisesta käsienpesusta sekä koulutuksen järjestämisestä kotioloissa. Näin varmistamme, että lasten oppiminen ei keskeydy, vaikka koulut ovat kiinni. 

22. maaliskuuta UNICEFin Kööpenhaminan varastolta saapui Indonesiaan kaksi lähetystä, jotka sisälsivät maskeja, hanskoja ja henkilökohtaisia suojavarusteita.

Iran

© UNICEF/UNI320608/Sayyari

Maaliskuun loppuun mennessä UNICEF oli lennättänyt neljä lastillista korona-apua Kööpenhaminan varastolta Iraniin. Neljäs lasti sisälsi muun muassa 18,5 tonnia suojavarusteita koronapotilaita hoitaville terveydenhuollon ammattilaisille.

Varusteet on jaettu koronapotilaita hoitaviin sairaaloihin ja yliopistosairaaloihin eri puolella Irania.

Espanja

© UNICEF/UNI319129/García Díaz

Espanjan UNICEF on lahjoittanut maan hallitukselle yli 400 000 kasvosuojainta, yli miljoonaa paria hanskoja, 100 000 testauspakkausta ja 1000 kappaletta henkilökohtaisia suojavarustesettejä tukeakseen Espanjaa koronan vastaisessa taistelussa.

Venezuela

© UNICEF/UNI319459/Rocio Ortega

8. huhtikuuta UNICEFin koordinoima paketti täynnä henkilökohtaisia suojavarusteita, sairaalatarvikkeita, lääkkeitä sekä hygienia- ja sanitaatiotuotteita saapui Caracasiin.

Mukana oli myös Venezuelan kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille jaettavia koulutarvikkeita. 

Auta UNICEFia auttamaan koronaviruksen uhkaamia lapsia »

 

 ***

Otsikkokuva: Desinfiointiainepakkauksia saapui Ecuadoriin huhtikuussa 2020. © UNICEF/UNI322273/.

8.5.2020  

Julkaistu8.5.2020