Siirry sisältöön

Maailman tärkein ilta -televisiolähetys innosti lähes 2500 uutta kuukausilahjoittajaa lasten puolelle

Lämmintunnelmainen ohjelma vei katsojat tänä vuonna tutustumaan UNICEFin työhön Itä-Ukrainan konfliktialueelle.

Uutinen
Marja Hintikka ja Christoffer Strandberg luotsasivat Maailman tärkeimmän illan. 

UNICEFin suora Maailman tärkein ilta –tv-ohjelma kutsui maanantaina 28.9 suomalaiset mukaan auttamaan maailman lapsia. Illan aikana mukaan lasten puolelle liittyi lähes 2500 uutta kuukausilahjoittajaa. UNICEFilla on Suomen suurin kuukausilahjoittajien joukko, nyt yhteensä yli 85 000 yksityishenkilöä.

Marja Hintikan ja Christoffer Strandbergin luotsaamassa lähetyksessä tutustuttiin UNICEFin työhön Itä-Ukrainan konfliktialueella.

– Itä-Ukrainan kriisi on kadonnut otsikoista, mutta sota on yhä käynnissä. Tämä on yksi maailman miinoitetuimmista alueista ja lapsille jokainen pihaleikki voi olla kohtalokas, kertoo alueelle UNICEFin kanssa matkustanut toimittaja Kimmo Ohtonen.

UNICEF tukee sotatoimialueella asuvia perheitä ja lapsia toimittamalla heille mm. hygieniatarvikkeita ja tukemalla vedenjakelua kontaktilinjan molemmin puolin.

Ohjelmassa tutustuttiin myös UNICEFin työhön Sierra Leonessa, jossa Minna Haapkylä tutustui muun muassa UNICEFin tukemaan paikalliseen lastensairaalaan.

Pette Parkkonen lavalla kitaran kanssa.
Pete Parkkonen.

Katri Ylander lavalla.
Katri Ylander.

Jorma Uotinen laulamassa
Hyvän tahdon lähettiläs Jorma Uotinen oli sekä esiintymässä että haastateltavana. 

Lavalla nähtiin Anssi Kela, Katri Ylander, Club for five, Pete Parkkonen, Pyhimys & Aksel Kankaanranta sekä UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs Jorma Uotinen. Mukana oli myös presidentti Tarja Halonen. Lähetys toi ruudun ääreen 309 000 suomalaista.

Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola oli otettu onnistuneesta illasta.

– Lämmin kiitos kaikille illan esiintyjille. Kiitos myös yhteistyökumppanillemme MTV3:lle sekä jokaiselle katsojalle, joka teki illan aikana tärkeän päätöksen ryhtyä maailman lasten tukijaksi. UNICEFin työ on mahdollista ainoastaan teidän ansiostanne.

Voit katsoa Maailman tärkeimmän illan jälkikäteen MTV3n nettipalvelussa täältä: https://www.mtv.fi/sarja/unicef-maailman-tarkein-ilta-33008042

tai uusintana tv:stä:

  • lauantaina 3.10. klo 13.10-15.10 MTV3-kanavalla 
  • sunnuntaina 4.10. klo 12-14 AVA:lla 
  • maanantaina 5.10. klo 12.30-14.30 MTV3-kanavalla

 

Liity UNICEFin kuukausilahjoittajaksi täällä »

Lisätiedot

Veera Videnius, varainhankintapäällikkö [email protected]
Laura Seppälä, viestintäpäällikkö [email protected]

Kuvat: ©UNICEF/Finland2020/Tamminen

Julkaistu29.9.2020