Siirry sisältöön

Köyhyys ja kylmyys ovat hyytävä pari - UNICEF varmistaa, että Syyrian lapset saavat tänäkin talvena lämmintä ylleen

Telttaan tuulee sisään talvella. UNICEFin talvivaatepaketti suojelee pakolaisleirien lapsia pakkasen puraisulta Syyrian talvessa ja työllistää paikallisia tuottajia.

Suomen UNICEF Artikkeli
Suomen UNICEF
Lapsi lumen keskellä vähissä talvivaatteissa.

Talvi on pukeutumiskysymys, sanotaan. Niin on helppo väittää, kun omia varpaita lämmittävät villasukat. Entä jos villasukkia ei ole?

Köyhyys ja kylmyys ovat hyytävä pari. Siksi UNICEF varmistaa, että 435 000 alle 15-vuotiasta pakolaislasta Syyriassa saa tänäkin talvena lämmintä ylleen.

Auta, Lahjoita nyt »

Syyrian talvi on karu. Erityisen ankarasti se koettelee niitä, jotka ovat menettäneet kotinsa. Esimerkiksi Syyrian sisäisiä pakolaisia.

Heistä yli 750 000 asuu erittäin kehnoiksi luokitelluissa oloissa telttaleireillä, muissa väliaikaisasumuksissa ja epävirallisilla asuinalueilla. Huterat kodit eivät pidä sadetta, kylmää, lunta ja viimaa loitolla.

Tänä talvena sinäkin voit auttaa lahjoittamalla talvivaatepakkauksia pienimmille lapsille. UNICEFin paikallinen maatoimisto Syyriassa jakaa pehmeät paketit pakolaislapsille. Mikä parasta, UNICEF tilaa talvivarusteet suoraan paikallisilta tuottajilta!

Yhdessä paketissa on lämpökerrasto, sukat, takki, villamyssy, kaulaliina, hansikkaat, paksut housut, villapusero ja kengät.  Paketteja on kahdeksalle eri ikäryhmälle, ja vauvat saavat haalarin. Jaossa on myös lämpimiä peittoja.

Vaatteiden lisäksi UNICEF jakaa Syyriassa käteisavustuksia, joilla perheet voivat ostaa tarvikkeita ja kattaa lämmityskuluja.

Vaate- ja käteisapu ovat molemmat tarpeen, sillä elämisen kulut kaksinkertaistuvat talvella.

Jo 85 prosenttia Syyrian väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella, ja koronapandemia on lisännyt etenkin lasten epätasa-arvoa. UNICEFin mukaan 5 miljoonaa lasta Syyriassa tarvitsee humanitaarista apua.

Kansainvälinen UNICEF tarvitsee 18 miljoonaa euroa pitääkseen perheet lämpiminä Syyrian talvessa.

Auta kanssamme lapset talven yli! Lahjoituksesi lämmittää lasta siellä, missä lämpöä kipeimmin tarvitaan. UNICEF varustaa joka vuosi lapsia talveen pakolaisleireillä muuallakin kuin Syyriassa, esimerkiksi Jordaniassa ja Libanonissa.

Auta, Lahjoita nyt »

***

Kuva: Lapsi kävelee vastasataneessa lumessa epävirallisella pakolaisleirillä Idlibin kaupungin lähellä Syyriassa. Kuva on otettu helmikuussa 2020. © UNICEF/UNI296653/Kasem

***

Tekstiä muokattu 14.1.2021: viittaukset UNICEF-lahjan joulukauppaan muutettu yleisemmäksi lahjoituspyynnöksi.

Julkaistu11.12.2020