Siirry sisältöön

Kirjailijoiden satuhetket sosiaalisessa mediassa ovat jymymenestys

Timo Parvelan lukemia tarinoita on katsottu 70 000 kertaa UNICEFin sosiaalisen median kanavissa. Ensi viikolla myös Eppu Nuotio ilahduttaa lapsia satuhetkillä.

Uutinen
Timo Parvela riemastuttaa lukemalla otteita kirjoistaan joka päivä kello 15 Suomen UNICEFin Facebook- ja Instagram-sivuilla. (Kuvakaappaus videosta)

Suomen UNICEF ryhtyi alkuviikosta tarjoamaan päivittäin satuhetkiä lapsille sosiaalisen median kanavissaan. Parvelan ideasta aloitetut satuhetket saavuttivat välittömästi valtavan suosion.

Kirjailija Timo Parvelan lukemia tarinoita on katsottu jo 70 000 kertaa.

– Juuri nyt on tärkeää, että meillä on yhteisiä hetkiä ja rutiineja, jotka tuovat lasten arkeen yhteisön turvaa, Parvela sanoo.

Katsojille on ollut suurta herkkua nähdä, kuinka kirjailija itse eläytyy tarinoidensa maailmaan. Parvela on lukenut muun muassa suurelle osalle suomalaisista tuttuja  Ella ja kaverit sekä Maukka ja Väykkä -kirjojaan.

– Yritän valita kertomuksia eri-ikäisille kuuntelijoille ja vältän kaikkia kaavoja, Parvela itse kertoo.

Eppu Nuotio
liittyy mukaan

Ensi viikosta alkaen Suomen UNICEFin sosiaalisen median kanavilla nähdään arkiaamuisin kello 9 myös kirjailija Eppu Nuotion satu. Parvela jatkaa iltapäivisin kello 15, myös viikonloppuisin. Sadut voi katsoa tallenteena myös myöhemmin.

Nuotio innostui satuhetkistä, sillä hänestä kirjat ja sadut ovat nyt tärkeitä. Niiden äärellä pääsee käsittelemään tunteita ja matkustamaan kodin ulkopuolelle.

– Tarina on matkalippu, jonka avulla voi matkustaa ihan minne vain, vaikka pysytteleekin kotona, Nuotio sanoo. 

Yhteisöllisyyttä 
verkon välityksellä

Nuotio on ollut Suomen UNICEFin hyvän tahdon lähettiläs vuodesta 2002. Kirjailijan ajatukset ovat nyt myös köyhempien maiden ja pakolaisleirien lasten luona.

– On hyvä tiedostaa oma hyväosaisuus ja ymmärtää, miten tämä pandemia iskee kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin.

Samalla Nuotio kannustaa yhteisöllisyyteen, sillä kaikki ovat samassa veneessä. Yhteenkuuluvuudentunteen voi kokea verkossa vaikka tarinan äärellä.

Suomen UNICEF palkitsi Timo Parvelan vuonna 2016 lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksella. Parvela sai tunnustuksen lapsen oikeuksien puolesta tekemästään työstä kirjailijana.

Satuhetket löytyvät:

Julkaistu26.3.2020