Siirry sisältöön

Hopeinen lastensuojelumitali Suomen UNICEFin Inka Hetemäelle

Suomen UNICEFin ohjelma- ja vaikuttamistyönjohtaja Inka Hetemäki palkittiin elämäntyöstään lapsen oikeuksien edistämisessä.

Uutinen
Inka Hetemäki tunnustuksenjakotilaisuudessa 20.11.2020. Kuva: UNICEF/Petri Mulari.

Lastensuojelun keskusliitto on myöntänyt hopeisen lastensuojelumitalin Suomen UNICEFin pitkäaikaiselle ohjelma- ja vaikuttamistyönjohtaja Inka Hetemäelle. (s. 8.6.1960) Hetemäki on tehnyt uraauurtavaa työtä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettavuuden edistämiseksi ja sopimuksen integroimiseksi jokaisen lapsen elämään. Ansiomerkki luovutettiin Suomen UNICEFin tiloissa lapsen oikeuksien päivänä perjantaina 20.11.

Inka Hetemäki on tehnyt koko työuransa ihmisoikeuksien puolesta taistelevien yhteisöjen palveluksessa. Pakolaisneuvonta ry:n ja Amnesty International Suomen osasto ry:n jälkeen hän on toiminut Suomen UNICEF ry:ssä vuodesta 2000 lähtien lapsen oikeuksien erityisasiantuntijana.

Inka Hetemäki on ollut asiantuntijajäsenenä monissa lapsen- ja ihmisoikeuksia käsittelevissä neuvottelu- ja valtuuskunnissa, mm. lapsiasiainneuvottelukunnassa, ihmisoikeusvaltuuskunnassa sekä YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen juhlavuoden kansallisen viestintä ja vaikuttamiskampanjan johtoryhmässä, joka laati Lapsen oikeuksien kansallisen viestintästrategian vuonna 2010.

Tällä hetkellä Inka Hetemäki on nimettynä jäsenenä STM:n kansallisessa lapsistrategiakomiteassa sekä sen seurantaryhmässä. Hetemäki tunnetaan laajasti kotimaan ja kansainvälisen lastensuojelun piireissä kantaaottavana ammattilaisena, kouluttajana ja vaikuttajana – intohimoisena lapsen oikeuksien puolustajana.

Lisätiedot ja  haastattelupyynnöt:

Laura Seppälä
Viestintäpäällikkö
puh. 050 33118866 [email protected]

Julkaistu20.11.2020