Siirry sisältöön

Ahlström Collective Impact sijoittaa 240 000 euroa UNICEFin koronaviruksen vastaiseen työhön

Ahlström Collective Impact on uusi yhteistyömalli Ahlström-verkoston yritysten ja Suomen UNICEFin välillä. Ahlström Collective Impact sijoittaa YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti lasten hyvinvointiin valituissa UNICEFin hankkeissa. Tänä vuonna hankkeessa keskitytään tukemaan lapsia, jotka kärsivät koronaviruksen vaikutuksista.

Uutinen
Tytöt pesemässä käsiään koulun pihalla Badahshanissa Pohjois-Afganistanissa. ©UNICEF/UN0339412/Dejongh

Ahlström Collective Impact on Eva Ahlströmin säätiön aloite, jonka perustajäseniä ovat säätiön lisäksi Ahlström Capital, Ahlstrom-Munksjö, Destia, Glaston ja Antti Ahlström Perilliset. Vuonna 2020 Ahlström Collective Impact lahjoittaa Suomen UNICEFille 240 000 euroa koronaviruksen vastaiseen työhön.

– Jotta yhteiskunta todella muuttuisi, meidän on toimittava yhdessä. Ahlström Collective Impact on kansainvälinen yhteistyöhanke, jonka tavoitteena ontehdä maailmasta parempi paikka lapsille. Tämä onnistuu, kun yhdistämme voimamme yhteisen näkemyksemme taakse. Yksityisen sektorin on aika nähdä tuki UNICEFin kaltaisille järjestöille investointina, ei hyväntekeväisyytenä, sanoo hankkeen alullepanijana toiminut, Eva Ahlströmin säätiön perustajajäsen ja puheenjohtaja Maria Bondestam.

”Yksityisellä sektorilla valtava merkitys
kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa”

– Olemme erittäin iloisia tästä uudesta yhteistyömallista. Yksityisellä sektorilla on valtava merkitys YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Ahlström Collective Impact tuo yhteen suomalaisia yrityksiä edistämään vastuullisuutta ja parempaa huomista. Hanke on hieno osoitus uudesta, innovatiivisesta ajattelusta, jota tarvitaan juuri tässä ajassa. Toivomme, että hanke innostaisi myös muita yrityksiä niin Suomessa kuin globaalistikin, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Koronan seuraukset osuvat
vakavimmin lapsiin

Koronviruksella on niin lyhyt- kuin pitkäaikaisia vaikutuksia lasten hyvinvointiin. Jo nyt tiedämme, että köyhyys on lisääntynyt ja perheiden ruoansaanti on vaikeutunut. Rokotekampanjoita on keskeytetty, jonka seurauksena tuhkarokko ja polio uhkaavat levitä. Monissa kodeissa ongelmat ovat kärjistyneet, jotka lisäävät perheväkivallan, lapsiavioliittojen ja lapsityön riskiä.

Kriisin seurauksena yli 6000 alle viisivuotiasta lasta voi menehtyä joka päivä. Samalla koronan aiheuttama talouskriisi voi lisätä köyhyysrajan alapuolella elävien lasten määrää jopa 86 miljoonalla.

Ahlström Collective Impactin tuella UNICEF pystyy tukemaan lapsia perusterveydenhuollon, koulutuksen ja turvan saamisessa vaikeissakin olosuhteissa koronapandemian keskellä.

Lisätietoja

Marja-Riitta Ketola, pääsihteeri, Suomen UNICEF ry
Puh. +358 9 5845 0207
Sähköposti:[email protected]

Julkaistu19.8.2020