Siirry sisältöön

UNICEF auttaa lapsia Idai-hirmumyrskyn tuhoalueella

Hirmumyrsky ja tulvat ovat aiheuttaneet yhden eteläisen pallonpuoliskon pahimmista luonnonkatastrofeista. UNICEF aloitti avustustyöt välittömästi.

Uutinen

Kaakkois-Afrikan rannikolle iskenyt Idai-hirmumyrsky on aiheuttanut ennennäkemätöntä tuhoa Mosambikissa, Malawissa ja Zimbabwessa. Kokonaisia kaupunkeja on tuhoutunut

Katastrofialueella asuu yhteensä yli 1,5 miljoonaa ihmistä, heistä puolet on lapsia. Valtiot kuuluvat maailman köyhimpien joukkoon.

Hirmumyrskyn ja tulvien aiheuttama tuho saattaa YK:n mukaan olla yksi pahimmista eteläisellä pallonpuoliskolla koskaan nähdyistä luonnonkatastrofeista. Lapsille tilanne on hengenvaarallinen.

– Lapset ovat menettäneet  kotinsa, koulunsa, sairaaloita, ystäviä ja rakkaimpiaan, sanoo UNICEFin eteläisen ja itäisen Afrikan aluetoimiston johtaja Leila Pakkala.

UNICEF aloitti
avustustyön välittömästi

Kriisin iskiessä UNICEFin tehtävänä on auttaa lapsia selviytymään. Työhön kuuluu varautuminen luonnononnettomuuksiin, ja tämän vuoksi avustustyö pystyttiin aloittamaan heti.

– Meillä on hätäaputarvikkeita valmiina varastoissa niillä alueilla, joilla luonnonkatastrofit ovat yleisiä, kertoo UNICEFin Malawin maatoimiston johtaja Johannes Wedening.

Juuri nyt UNICEF jakaa perheille puhdasta vettä, lääkkeitä ja sanitaatiotarvikkeita kuten saippuaa. 

Lisäksi tuhoalueelle on toimitettu vessoja, ämpäreitä, vedenpuhdistuspakkauksia ja suola-sokeriseosta ripulin aiheuttaman nestehukan hoitamiseen.

Lisää avustustarvikkeita on jo matkalla.

UNICEF työskentelee tiiviissä yhteistyössä valtion ja muiden järjestöjen kanssa avun saamiseksi mahdollisimman nopeasti katastrofin uhreille. Tilanteen pelätään pahenevan, sillä rankkasateiden ennustetaan jatkuvan.

Näin voit auttaa
katastrofin lapsiuhreja

UNICEF auttaa lapsia ja perheitä Mosambikissa, Malawissa ja Zimbabwessa.

Ensimmäinen arvio tuhoalueen lasten hätäapuun tarvittavista varoista on 20,3 miljoonaa dollaria.

Sinä voit auttaa UNICEFin työtä lasten hyväksi katastrofien keskellä.

Julkaistu21.3.2019