Siirry sisältöön
Auta maanjäristyksen uhreja Turkissa ja Syyriassa.
Lahjoita hätäapuun

Ruanda löysi rauhan - kolme kuvaa UNICEFin työstä

Ruanda tunnetaan yhtenä Afrikan maanosan menestystarinana. UNICEF tukee maata kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi. Tässä kolme kuvaa siitä, mitä teemme.

Eija Wallenius Artikkeli
Eija Wallenius

Teeviljelmien lapsille
pätevää päivähoitoa

Sophie Banyangariki (kuvassa yllä)  voi keskittyä teelehtien keräämiseen, sillä hänen tyttärestään pidetään huolta UNICEFin tukemassa päiväkodissa.

– Aiemmin jouduimme jättämään lapsemme metsään odottamaan työpäivän ajaksi. Nyt he ovat turvassa ja heistä huolehditaan, kertoo Banyangariki.

UNICEF huomasi tutkimuksista, että teeviljelmien työntekijöiden lapset voivat merkittävästi huonommin kuin muut lapset.

Selvisi, että lapset jäävät usein vaille riittävää huolenpitoa. Suurin osa viljelmien työntekijöistä on naisia. Moni on raskaana, imettää tai on pienten lasten äiti. 

Niinpä perustimme kumppaneidemme kanssa maan pohjoisosissa sijaitsevan Rukeri-teeviljelmän yhteyteen päivähoitopaikan. Lapsille tarjotaan päivähoidossa ruokaa, ja äidit voivat työpäivän lomassa tulla imettämään lapsiaan. 

  • Ratkaisimme ongelman!

Katso video teeviljelmiltä Youtubessa »

Kuva: © UNICEF Rwanda/2018/Rudakubana

Kolme iloista tyttöä

Kuva: © UNICEF/UN0245631/Prinsloo

Rokotusohjelma,
joka toimii

Tytöt tanssivat ja nauravat Saint Vincentin alakoulussa Masakassa lähellä maan pääkaupunkia Kigalia. 

Heillä on syytä juhlaan: Ruanda on onnistunut saamaan kattavan rokotusohjelman pysyväksi osaksi koko maan terveydenhuoltojärjestelmää. Työn tuloksena Ruandassa ei puhjennut ainuttakaan rokotteilla ehkäistävää tautiepidemiaa vuonna 2017!

Nämä tytöt ovat osa sukupolvea, jonka rokotusohjelmaan kuuluu myös 12-vuotiaana annettava HPV-rokote papilloomavirusta vastaan.

  • Juhlimme voittoa!
Aiti ja lapsi

Kuva: © UNICEF/UN0228419/Imbabazi

Rintamaitoa
ja papaijaa

Aline Muhoza, 22, tietää, että rintaruokinta on hyväksi lapsen kasvulle. Lisäksi hänen yhdeksän kuukauden ikäinen poikansa Acensio Tuyishime saa monipuolista ruokaa.

UNICEF työskentelee lasten aliravitsemuksen kitkemiseksi Ruandassa, sillä joka neljäs alle viisivuotiasta lapsista on kroonisen aliravitsemuksen vuoksi alikasvuinen. Se on tuhoisaa lasten kehitykselle. 

Yksi tärkeimmistä keinoista vähentää lasten aliravitsemusta on opastaa äitejä siitä, millaista ruokaa lapselle kuuluu antaa.

Acensio voi hyvin ja tykkää esimerkiksi papaijasta.

  • Taistelemme aliravitsemusta vastaan!
Julkaistu19.7.2019