Siirry sisältöön
Auta maanjäristyksen uhreja Turkissa ja Syyriassa.
Lahjoita hätäapuun

Rovio Entertainment yhteistyöhön Suomen UNICEFin kanssa

Rovion henkilöstöllä on uudessa kumppanuudessa tärkeä rooli.

Uutinen

– Olemme erittäin innoissamme yhteistyöstä Rovion kanssa. Kumppanuus on ainutlaatuinen, koska kehitämme yhdessä uutta lahjoituskonseptia. Lisäksi Rovio tukee Senegalissa heille läheistä teemaa, tyttöjen digitaitojen kehitystä, iloitsee Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

Rovio Entertainment pilotoi Suomen UNICEFin kehittämää Staff for UNICEF -henkilöstölahjoituskonseptia. Staff for UNICEF on yksinkertainen ja vaikuttava lahjoitusmalli, joka tarjoaa Rovion työntekijöille mahdollisuuden säännöllisesti tukea UNICEFin koulutustyötä ennalta sovitulla summalla. Rovio tuplaa kunkin lahjoituksen ja lisää sen työntekijän lahjoittamaan kuukausisummaan. Pilottivaiheen aikana Rovio osallistuu lahjoitusmallin kehittämiseen Suomen UNICEFin kanssa.

Staff for UNICEF -konseptin lisäksi Rovio tukee Senegalissa UNICEFin ohjelmaa, jossa 10-18 -vuotiaat tytöt saavat mahdollisuuden oppia digitaalisia taitoja. Rovion henkilöstö valitsi tuettavan ohjelman. Se on suunnattu kaikkein heikoimmassa asemassa oleville tytöille, erityisesti kokonaan koulun ulkopuolella oleville. Senegalin hallitus näkee digitaalisten taitojen olevan avainasemassa talouden rakenteiden muutokseen ja koulutuspääoman kasvuun. Ohjelma tukee tyttöjen tasa-arvoisia mahdollisuuksia oman elämänsä hallintaan ja koko yhteiskunnan kehitykseen.

– Rovion yli 400 työntekijää edustavat 40:tä eri kansalaisuutta, ja nuorten tyttöjen tukeminen ja innostaminen digitaalisuuden, teknologian ja elämäntaitojen opiskeluun on meille erityisen lähellä sydäntä, kertoo Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta.

– Teknologia- ja mobiilipeliteollisuudella on yleisesti parannettavaa sukupuolijakauman tasavertaisuuden suhteen. Vähävaraisimmissa maissa esteet ovat tytöille erityisen suuret. Haluamme yhdessä Suomen UNICEFin kanssa tehdä osamme sukupuoleen liittyvän eriarvoisuuden vähentämiseksi. Samalla olen iloinen voidessamme tukea UNICEFin laajempaa työtä maailmanlaajuisen koulutuksen hyväksi, Levoranta jatkaa.

Laadukkaan koulutuksen ja digitaalisten taitojen avulla tytöt löytävät helpommin töitä ja voivat katkaista köyhyyden kierteen. Nuorten tukeminen on yksi parhaimmista tavoista taistella köyhyyttä ja sukupuolisuuteen liittyvää eriarvoisuutta ja syrjintää vastaan.

Lisätietoja:

Rovio

Minna Eloranta

Viestintäpäällikkö

[email protected]

050 486 2017

 

Suomen UNICEF

Hanna-Leena Markus

Avainasiakasvastaava

[email protected]

040 5603959

Julkaistu22.5.2019