Siirry sisältöön
Auta maanjäristyksen uhreja Turkissa ja Syyriassa.
Lahjoita hätäapuun

Kylmyys ja talvimyrsky uhkaavat lasten henkiä Syyriassa ja Libanonissa

Ainakin 15 pakolaislasta on kuollut viimeisen kuukauden aikana. UNICEF toimittaa lapsille talvivarusteita ja auttaa perheitä selviämään.

Uutinen
Lapsi käpertyi UNICEFin toimittamaan huopaan Al Holen epävirallisella pakolaisleirillä Hajin alueella itäisessä Syyriassa joulukuussa 2018. © UNICEF/UN0267071/Soleiman

Hyytävä talvi koettelee pakolaisleirien asukkaita Lähi-idän alueella.

Libanonissa riehuu tällä hetkellä lumimyräkkä. Voimakkaat tuulet, lumi- ja vesisade ovat tehneet olosuhteista sietämättömiä yli 570 epävirallisella pakolaisleirillä.

Myrskyn alle jäävillä leireillä asuu yhteensä yli 11 000 ihmistä teltoissa tai muissa rakennelmissa, jotka on kyhätty mistä tahansa saatavilla olevista materiaaleista. Moni rakennelma ei ole kestänyt, ja ihmiset ovat joutuneet etsimään suojaa muualta.

Kylmyys yhdistettynä heikkoon hygieniaan ja olemattomaan terveydenhuoltoon on tappava yhdistelmä leirien lapsille.

AUTA NYT »

Voimme pelastaa
lasten henget

Syyriassa Rukbanin pakolaisleirillä lähellä Jordanian rajaa ainakin kahdeksan lasta on menehtynyt viimeisen kuukauden aikana. Rukbanin pakolaisleirillä asuu noin 45 000 pakolaista. Heistä 80 prosenttia on naisia ja lapsia.

Lisäksi Hajin alueella itäisessä Syyriassa on menehtynyt seitsemän lasta. 

– Valtaosa kuolleista on alle yksivuotiaita vauvoja, nuorin vain tunnin ikäinen.

Vauvat kuolevat syistä, jotka olisivat helposti hoidettavissa tai ehkäistävissä. Tämän tragedian tulee loppua nyt, sanoo UNICEFin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan aluejohtaja Geert Cappelaere.

UNICEF vaatii avustussaattueille pääsyä kaikille sodan saartamille alueille.

UNICEF auttaa
pakolaisleirien lapsia

UNICEF on varastoinut kriisialueille etukäteen tarvikkeita talven varalle. Esimerkiksi Libanonissa olemme kymmenessä päivässä tavoittaneet jo 6 000 apua tarvitsevaa lasta.

Juuri nyt toimitamme yhdessä kumppaneidemme kanssa muun muassa lämpimiä talvivaatteita, huopia ja hygieniatarvikkeita pakolaisille, jotka asuvat Jordaniassa, Syyriassa ja Libanonissa.

Teemme kaikkemme, että lapset ja heidän perheensä saavat apua.

Sinä voit auttaa, 
anna UNICEF-lahja

Autamme lapsia kaikkialla maailmassa. Toimitamme paketit sinne, missä apua eniten tarvitaan:

Talvivaatepaketti: 39 euroa »

 

Julkaistu18.1.2019