Siirry sisältöön

Lindström ja Suomen UNICEF allekirjoittivat kolmivuotisen kumppanuussopimuksen

Intiassa tehtävä työ puhtaan veden, sanitaation ja hygienian parantamiseksi edistää lapsen oikeuksia ja kestävän kehityksen tavoitteita.

Uutinen

Tekstiilipalveluyritys Lindström ja Suomen UNICEF ovat tehneet puhtaaseen veteen liittyvää yhteistyötä jo yli kymmenen vuoden ajan. Lindström on aiemmin tukenut UNICEFin ohjelmia Biharin, Madhya Pradeshin ja Rajasthanin osavaltiossa. Uudella kumppanuuskaudella Lindström tukee UNICEFin koko Intiassa tekemää vesi, sanitaatio- ja hygieniatyötä.

”Vastuullisena ja ihmisistä välittävänä yrityksenä meille on tärkeää edistää lapsen oikeuksia. Vuosien saatossa olemme saaneet aikaan uskomattomia tuloksia yhdessä UNICEFin kanssa. Meille on suuri kunnia jatkaa tätä tärkeää yhteistyötä ja odotamme innolla, mitä voimme saavuttaa yhdessä,” sanoo Lindström-konsernin toimitusjohtaja Juha Laurio.

Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola ja Lindströmin toimitusjohtaja Juha Laurio iloisissa tunnelmissa. © Lindström/Saarinen

Intian kunnianhimoiset tavoitteet

Lähes puolet Intialaisista, yli 500 miljoonaa ihmistä, elää ilman vessaa ja käy tarpeillaan ulkona. Se on yksi suurimmista syistä siihen, että pienten lasten ripulikuolleisuus on Intiassa maailman korkein. Ripulista johtuviin syihin kuolee maassa joka päivä 320 alle viisivuotiasta lasta.

UNICEF tukee Intian hallitusta sen ”Puhdas Intia”-tavoitteessa. Kunnianhimoisena tähtäimenä on saada vuoteen 2022 mennessä 450 miljoonaa uuttaa vessan käyttäjää, noin 100 miljoonalle ihmiselle puhdas vesi, 66 prosenttia maaseudun ihmisistä omaksumaan käsienpesu, sekä lisätä merkittävästi puhtaan veden saatavuutta ja vessojen määrää kouluissa ja esikouluissa.

”Intia on lähellä sydäntämme, koska se on yksi toimintamaistamme. Haluamme vaikuttaa maan elinolosuhteiden parantamiseen taaten tuleville sukupolville yhä paremman elinympäristön. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joiden tavoitteena on muun muassa varmistaa veden saanti ja kestävä käyttö sekä sanitaatio kaikille. UNICEFin työ edistää juuri näitä meille tärkeitä tavoitteita Intiassa,” iloitsee Laurio.

Lisätietoja:

Suomen UNICEF - Nina Vähäpassi, yritysyhteistyön päällikkö, puh. 050 505 6467, [email protected]

Lindström - Mari Saarinen, viestintäpäällikkö, puh. 040 727 6482, [email protected]

Julkaistu22.3.2018