Siirry sisältöön

Indonesian tsunamin uhrimäärä nousee - UNICEF valmiina tarjoamaan hätäapua lapsille ja perheille

Maanjäristyksen aiheuttama hyökyaalto iskeytyi perjantaina Sulawesin saaren rannikolle Indonesiassa. Kuolleiden määrä on jo yli 800 ja sen pelätään edelleen nousevan.

Uutinen

Kartta: Indonesian maanjäristys ja tsunami

7,5 magnitudin järistys sai aikaan kuusimetriset hyökyaallot, jotka iskeytyivät ainakin Palun ja Donggalan kaupunkeihin. Toistaiseksi kaikki raportoidut kuolonuhrit ovat Palusta, sillä yhteydet Donggalaan ovat edelleen pääosin poikki.

Donggalan alueella elää 300 000 ihmistä, ja se on lähempänä järistyksen keskusta kuin Palu.

Vesimassojen voima on valtava, ja ihmisiä pelastetaan edelleen raunioiden ja veden mukanaan kuljettaman rojun alta. Tuhansille kotinsa menettäneille ihmisille on saatava välittömästi suojaa sekä puhdasta vettä.

Kaoottisessa tilanteessa perheestään eroon joutuneet lapset on myös pikaisesti saatava takaisin perheidensä luo. 

UNICEFin maatoimisto Indonesiassa
on katastrofivalmiudessa

Indonesia on järistys- ja tsunamiherkkää aluetta ja sitä ovat koetelleet lukuisat luonnonkatastrofit. Viimeksi kuukausi sitten järistykset koettelivat Lombokin saarta tappaen 500 ihmistä.

UNICEFin maatoimisto Indonesiassa on jatkuvassa katastrofivalmiudessa. 

- UNICEF käyttää tällä hetkellä Indonesiassa olemassa olevia varojaan tsunamin aiheuttamaan hätäaputyöhön, mutta tarvitsee lisäapua. Tuhannet lapset ja perheet tulevat tarvitsemaan tukea, sillä tuhojen koko laajuus on vasta selviämässä, sanoo UNICEFin viestintäpäällikkö Kirsi Haru.

UNICEF tekee Indonesiassa myös pitkäjänteistä työtä hallituksen kanssa koulutuksen, lastensuojelun, terveyden sekä veden ja sanitaatiotilanteen parantamiseksi. 

Työtä tehdään myös ilmastonmuutokseen liittyen sekä nuorten osallistamisen kasvattamiseksi.

Lahjoita verkossa UNICEFin hätäapurahastooon »

Tai lähetä tekstiviesti INDONESIA numeroon 16110. 
Viestillä lahjoitat 10 euroa lasten hätäapurahastoon.

Julkaistu30.9.2018