Siirry sisältöön

UNICEFin Jano-keräys tuotti lähes 100 000 euroa

Jo 20. kertaa järjestetty Jano-kampanja tuotti lähes 100 000 euroa. Tuotot ohjataan nälkäkriisistä kärsivien lasten auttamiseen Afrikassa ja Jemenissä.

Uutinen
UNICEFin ravitsemusasiantuntija Aishat Abdullahi arvioi Umara Bukarin kuntoa. 7 kuukautinen Umara painoi vain 4,2 kiloa saapuessaan klinikalle Pohjois-Nigeriassa. Aliravittu lapsi sai apua klinikalla ja painaa nyt 5,1 kiloa. Kuva: UNICEF/Vittozzi   

UNICEFin vapaaehtoisten järjestämä valtakunnallinen Jano-kampanja järjestettiin 28.–30. huhtikuuta.

Kampanjalla kerätyt varat ohjataan Etelä-Sudaniin, Nigeriaan, Somaliaan ja Jemeniin, joissa vakava nälkäkriisi uhkaa miljoonia lapsia. Osiin Etelä-Sudania on jo julistettu nälänhätä.

UNICEF auttaa aliravittuja lapsia ja heidän perheitään. Lapset saavat erityismaitojauhetta ja ravintorikasta maapähkinätahnaa. Jo kahden viikon maapähkinätahnakuuri voimistaa heikossa kunnossa olevaa lasta.

UNICEF myös jakaa lapsille ja perheille puhdasta vettä, lääkkeitä ja parantaa hygieniapalveluita. UNICEFin tuella suojellaan lapsia, jotka ovat nälkäkriisin takia joutuneet eroon perheistään.

Jano-kampanjaan kerättiin varoja 33 paikkakunnalla, ja monessa paikassa järjestettiin lukuisia oheistapahtumia. Vapaaehtoisia lipaskerääjiä oli kaduilla yli 1 000.

– Olemme valtavan kiitollisia kaikille kampanjaan lahjoittaneille sekä vapaaehtoisille kerääjillemme. On ollut hienoa huomata, miten vakavasti ihmiset ovat ottaneet nälkäkriisistä kärsivien lasten tilanteen. Lahjoitusten avulla voimme auttaa siellä, missä apua juuri nyt kipeästi tarvitaan, sanoo Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola.

UNICEF toimii 190 maassa ja on yksi maailman merkittävimmistä hätäaputoimijoista. UNICEFin toiminta perustuu kokonaan lahjoituksiin.

Lisätietoja:

 

 

Julkaistu13.6.2017