Siirry sisältöön

Luovaa digiosaamista Suomen UNICEFin hallitukseen

Suomen UNICEF ry:n vuosikokous nimitti 17.5.2017 uusiksi hallituksen jäseniksi toimitusjohtaja Lauri Järvilehdon, toimitusjohtaja Risto Kuulasmaan, yksikönpäällikkö Nina Nordströmin sekä tuoteryhmäpäällikkö Maarit Lamminmäen. Hallituksessa jatkavat asianajaja Hanna-Mari Manninen, partner Riitta Pollari, sosiaalineuvos Seppo Sauro sekä KTM Kirsi Sormunen.

Uutinen

Monitaitaja Lauri Järvilehto on toiminut tutkijana, kirjailijana, yrittäjänä ja muusikkona. Hän on myös Filosofian Akatemian perustaja. Nykyään Järvilehto työskentelee toimitusjohtajana oppimispelejä kehittävässä Lightneer-pelistudiossa. Hän on työskennellyt myös Rovion kanssa.

Risto Kuulasmaa on media-alan yrittäjä. Hän on tuottanut useita palkittuja tv-formaatteja kuten Duudsonit Tuli Taloon ja Docventures. Kuulasmaa on osaperustanut YouTube-tähtien fanitapahtuma Tubeconin. Hän työskenteli myös vuoden Yleisradiossa TV:n ja Areenan julkaisupäällikkönä.

Nina Nordström on tehnyt pitkän uran Ulkoasiainministeriössä. Hän on lisäksi toiminut UNICEFin johtokunnan varapuheenjohtajana sekä sen sihteeristön johtajana New Yorkissa. Tällä hetkellä Nordström toimii Ulkoasiainministeriön ihmisoikeuspolitiikan yksikön päällikkönä.

Vapaaehtoisryhmien edustajaksi hallitukseen nimitettiin Maarit Lamminmäki Helsingin ryhmästä. Hänellä on monipuolinen kokemus erilaisista tehtävistä Sanoma-konsernissa, pääosin Helsingin Sanomissa ja useiden vuosien kokemus UNICEFin vapaaehtoistyöstä.

Pitkäaikaisen hallituksen puheenjohtajan, laamanni Antti Heikinheimon väistyessä uudeksi puheenjohtajaksi nimitettiin toimitusjohtaja Teija Andersen.

- Olen nyt kolmen vuoden ajan saanut olla mukana Suomen UNICEF ry:n hallituksessa ja seurata UNICEFin maailmanlaajuista työtä lapsen oikeuksien puolesta. Tänä aikana ymmärrykseni työsaran valtavuudesta sekä työn moninaisista haasteista on lisääntynyt ja samalla arvostukseni UNICEFin työtä kohtaan on vastaavasti vain entisestään kasvanut, Andersen sanoo.

- Otan hallituksen puheenjohtajuuden vastaan iloisin ja nöyrin mielin.  Pyrin tässä roolissani tekemään parhaani yhdessä hallituksen ja johtoryhmän kanssa, jotta huominen olisi hiukan parempi maailman lapsille.

 

Lisätietoja

Suomen UNICEFin pääsihteeri Marja-Riitta Ketola, [email protected], puh. 050 3434251.

Julkaistu19.5.2017