Siirry sisältöön

Kuudelta säätiöltä yhteinen suurlahjoitus Syyrian lasten auttamiseen

Viime vuosi oli Syyrian lapsille kaikkein pahin kuusi vuotta kestäneen sodan aikana. Eva Ahlströmin säätiö haastoi muut säätiöt mukaan auttamaan.

Uutinen
Nawa pakeni lastensa kanssa Al Ba’ain alueen väkivaltaisuuksia Al-Holin leirille koilliseen Syyriaan. ”Muutama viikko sitten kovat tuulet repivät telttamme rikki ja elleivät naapurit olisi ottaneet meitä suojiinsa, nukkuisimme ulkona kylmässä. Pelkään, että lapseni sairastuu, minulla ei ole varaa lääkäriin eikä lääkkeisiin. © UNICEF/UN046278/Souleiman

Eva Ahlströmin säätiö päätti tammikuussa lahjoittaa 50 000 euroa UNICEFin työhön Syyrian lasten auttamiseksi, ja haastaa samalla mukaan muut säätiöt.  Haasteeseen vastasivat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Otto A. Malms donationsfond, Stiftelsen Christina och Torsten Ahlströms minne, August Ludvig Hartwalls stiftelse sekä Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.  Yhteensä säätiöt lahjoittavat UNICEFin työhön 135 000 euroa.

Varat käytetään syyrialaislasten auttamiseksi Syyriassa ja sen naapurimaissa.

UNICEF muun muassa takaa miljoonille lapsille ja perheille puhtaan juomaveden ja perusterveydenhuollon sekä tukee lasten koulunkäyntiä.

- YK:n Helsingissä järjestämä Syyria-konferenssi oli tammikuussa muistutus siitä, kuinka valtava avuntarve edelleen on sekä Syyriassa että sen naapurimaissa, toteaa Maria Bondestam Eva Ahlströmin säätiöstä.

- Vaikka Aleppon pommitukset eivät enää täytä päivittäistä uutisvirtaa, emme saa unohtaa että yksin Syyrian sisällä 13,5 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua. Ja heistä yli puolet on lapsia ja nuoria, Bondestam sanoo.

Syyrian avuntarve on nyt suurempi kuin koskaan. YK tarvitsee pelkästään kuluvalle vuodelle 7,9 miljardia US dollaria humanitaariseen työhön Syyriassa ja sen naapurimaissa.   

Vuonna 2017 UNICEF muun muassa ylläpitää Syyriassa yli 12 miljoonan ihmisen puhtaan veden saantia, rokottaa yli 3 miljoonaa lasta poliota vastaan ja tukee yli 3 miljoonan lapsen koulunkäyntiä.

Eva Ahlströmin säätiö teki myös vuoden 2015 syksyllä pakolaiskriisin alkaessa 100 000 euron lahjoituksen UNICEFin hätäapuun.

Lisätietoja

Nina Vähäpassi
Yritysyhteistyöpäällikkö, Suomen UNICEF
puh. 050 5056467, [email protected]

Maria Bondestam
Puheenjohtaja, Eva Ahlströmin säätiö
Puh. 050 567 0567, [email protected]

Camilla Ahlström-Taavitsainen
Varapuheenjohtaja, Eva Ahlströmin säätiö
Puh.050 329 4303, [email protected]

Julkaistu24.3.2017