Siirry sisältöön

”Äiti lähti pommituksia pakoon Ruotsiin”

Hjallis Harkimo muistuttaa, että syyrialaiset lapset ovat todellisessa hädässä, aivan kuten suomalaislapset aikoinaan.

Hjallis Harkimo Näkökulma
Hjallis Harkimo

Äitini asui Viipurissa ja oli aika pieni, kun sota syttyi. Kun venäläiset tulivat Viipuriin, perhe pakeni ja asettui joksikin aikaa Porkkalaan. Kun sota vaan jatkui ja Suomea pommitettiin, äiti perheineen lähti pakoon Ruotsiin. Ruotsissa he asuivat eri paikoissa, mutta eivät olleet siellä kovin pitkään. Kun sota loppui, he palasivat Suomeen. Olen näistä ajoista puhunut paljon äitini kanssa.

Olen mukana UNICEFin pakolaislapset-kampanjassa, sillä juuri nyt syyrialaiset lapset ovat hädässä ja heitä pitää auttaa. Suomi ei tietenkään voi koko maailmaa pelastaa, mutta jotain voimme tehdä.

Koko pakolaisasia on monisäikeinen. Minun mielestäni nykyisen hallituksen pakolaispolitiikka on vähän liian tiukka. Tästä valittelevat myös monet yritykset, sillä he tarvitsisivat enemmän työvoimaa. Voisimme paljon paremmin hyödyntää tänne saapuvia pakolaisia tarjoamalla heille töitä. Nyt ongelma on, että pakolaiset viipyvät pitkään pakolaiskeskuksissa eikä heillä ole lupaa tehdä töitä. Heidän pitäisi päästä heti töihin.

 

Kuvateksti: Syyrialaislapsia pakolaisleirillä Libanonissa.

 

Auta Syyrian lapsia lahjoittamalla:

https://www.unicef.fi/pakolaislapset/lapset/

Julkaistu1.12.2017