Siirry sisältöön

UNICEF aloitti avun jakamisen hirmumyrsky Winstonin uhreille

UNICEF oli varautunut jo kuukausien ajan normaalia voimakkaampiin sykloneihin.

Uutinen
UNICEFin henkilökunta ja vapaaehtoiset pakkaavat vesi-, sanitaatio- ja hygieniatarvikepaketteja sekä koulutarvikkeita UNICEFin varastolla Fidzin pääkaupungissa Suvassa. © UNICEF/UN010931/Hing

UNICEFin Tyynenmeren toimisto aloitti hätäavun Fidzi-saarilla heti sen jälkeen, kun hallitus esitti avunpyyntönsä maanantaina 22. helmikuuta.

UNICEF alkoi eilen jaella Fidzille ennalta sijoiteltuja valmiusvarastoja. Varastoissa on tärkeimpiä hätäaputarvikkeita, kuten vedenpuhdistus- ja hygieniatarvikkeita. 

UNICEFin tärkein tavoite luonnonkatastrofin jälkeen on varmistaa heikoimmassa asemassa olevien ihmisten - esimerkiksi lasten, raskaana olevien naisten ja vastasyntyneiden vauvojen äitien - suojelu ja hyvinvointi.

- UNICEF työskentelee kellon ympäri saadakseen hätäaputarvikkeet kuljetukseen ja jakeluun Fidzin hallituksen kautta. UNICEF myös jatkaa hallituksen tukemista avustustarpeiden arvioimisessa, kertoo UNICEFin Tyynenmeren toimiston johtaja Isabelle Austin.

Puhdas vesi, hygieniatarvikkeet ja vessat tarpeen

Lapset, perheet ja yhteisöt eri puolilla Fidziä tarvitsevat muun muassa vesikanistereita, vedenpuhdistustabletteja, saippuaa ja väliaikaisia vessoja.

Hirmumyrskyn jälkeen hygieniaan ja terveyteen liittyvä apu on tärkeää, sillä tulviva ja seisova vesi lisää veden välityksellä leviävien sairauksien riskiä sekä viruksia levittävien hyttysten lisääntymistä.

Myös koulutusapu on tarpeen, koska monet koulut ovat tuhoutuneet tai ne on otettu hätämajoituskäyttöön. Jotta lasten koulunkäynti ei katkeaisi, UNICEF toimittaa telttoja tilapäiskouluiksi sekä koulutarvikelaatikoita oppilaille.

El Niño -ilmiö voimistaa hirmumyrskyjä

UNICEF oli valmistautunut normaalia voimakkaampiin sykloneihin. Sääasiantuntijat olivat ennustaneet, että tämä syklonikausi olisi tavallista voimakkaampi El Niño -sääilmiön voimistumisen vuoksi.

- Kollegamme olivat työskennelleet kuukausia varmistaakseen, että UNICEF on varautunut mahdollisimman hyvin vastaamaan tämän tyyppisiin luonnonkatastrofeihin, Isabelle Austin kertoo.

UNICEF pyytää 4,5 miljoonaa euroa (5 miljoonaa dollaria) hirmumyrsky Winstonin uhrien auttamiseen.

Julkaistu23.2.2016