Siirry sisältöön

Ecuadorin maanjäristys: UNICEF järjesti puhdasta vettä pahiten kärsineelle alueelle

UNICEF tarvitsee kiireellisesti miljoona dollaria lasten auttamiseksi Ecuadorissa.

Uutinen
Maanjäristys on voimakkain, mitä Ecuadoriin on iskenyt kymmeniin vuosiin. © UNICEF Ecuador

UNICEF toimitti sunnuntaina 20 000 vedenpuhdistustablettia maanjäristyksestä pahiten kärsineeseen piirikuntaan Pedernalesiin. UNICEFin työntekijöitä on paikalla arvioimassa tarvittavan avun laajuutta ja järistyksen vaikutuksia lapsiin.

Maanjäristys tapahtui varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa, ja sen voimakkuus oli 7,8 magnitudia. Järistyksen keskus oli lähellä Muisnen kaupunkia Tyynenmeren rannikolla. Kyseessä oli Ecuadorin pahin järistys vuoden 1979 jälkeen.

Maanjäristys on vaatinut ainakin 246 ihmisen hengen ja yli 2 500 ihmistä on loukkaantunut. Vahingot ovat pahimpia Pedernalesin, Chonen, Muisnen, Bahía de Caráquezin, Mantan, Portoviejon, Esmeraldasin ja Guayaquilin piirikunnissa. Maan hallitus on julistanut näille alueille hätätilan.

Tautien ehkäisy ja lasten suojelu kiireellisintä

UNICEF jatkaa työtään lasten ja perheiden auttamiseksi yhdessä kumppaniensa kanssa. UNICEF toimittaa pahiten kärsineille alueille vesi- ja sanitaatiotarvikkeita, koulutarvikkeita ja telttoja sekä tarjoaa lapsille suojelua ja opetusta.

Kiireellisintä on ehkäistä tauteja, auttaa perheistään eroon joutuneita lapsia sekä tarjota psykososiaalista tukea ja tilapäistä opetusta lapsille.

UNICEF tarvitsee miljoona dollaria eli noin 886 000 euroa pystyäkseen tarjoamaan kiireellistä apua maanjäristyksestä kärsineille lapsille ja perheille.

Apua tarvitaan kipeästi

Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa asuva suomalainen Joanna Sormunen kertoo Suomen UNICEFin Facebook-ryhmässä, että apua tarvitaan kipeästi maan rannikkoalueella.

- Sosiaalisessa mediassa tulee koko ajan tietoa ihmisistä jotka ovat menettäneet kotinsa ja ovat kadulla ilman ruokaa ja vettä. Lisäksi nyt on sadekausi meneillään, esimerkiksi Portoviejossa on tulva maanjäristyksen vaurioiden lisäksi, Sormunen kirjoittaa.

Voit auttaa UNICEFin avustustyötä Ecuadorissa ja muissa kriiseissä lahjoittamalla hätäapuun.

Lahjoita hätäapuun

Julkaistu18.4.2016