Siirry sisältöön

Kansanedustajat haastetaan toimimaan budjettikäsittelyssä lasten ja nuorten puolesta

Lasten ja nuorten hyvinvointia ajavat tahot laativat Lasten ja nuorten kansanedustajan huoneentaulun ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja. Huoneentaulun tavoitteena on edistää lasten ja nuorten oikeuksien toteutumista sekä pitää esillä ja painottaa lapsi- ja nuorisopolitiikan tärkeyttä. Keväällä 2015 valituista 200 kansanedustajasta 87 allekirjoitti huoneentaulun.

Uutinen

Huoneentaulu on luettavissa osoitteessa www.alli.fi/huoneentaulu

Huoneentaulun laatijat haluavat nyt kiittää allekirjoittaneita kansanedustajia ja samalla kehottaa kaikkia kansanedustajia tutustumaan ja sitoutumaan huoneentaulun lupauksiin. Tavoitteena on, että kaikki kansanedustajat sitoutuvat edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia tukevia tavoitteita työssään.

Keskeisiä lupauksia, joihin kansanedustajat voivat sitoutua, ovat:

1. Huolehdin, että lasten ja nuorten hyvinvointiin investoidaan.
2. Varmistan, että päätösten vaikutukset arvioidaan.
3. Edistän lasten ja nuorten osallisuutta.
4. Edistän lasten ja nuorten hyvää kasvu- ja elinympäristöä.

Huoneentaulun laatijat ovat lähettäneet kaikille kansanedustajille alla olevan kirjeen muistutuksena yhteisistä tavoitteista.

Huoneentaulun ovat yhteistyössä laatineet seuraavat lasten ja nuorten järjestöt ja viranomaiset:

Lapsiasiavaltuutettu, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry, Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pelastakaa Lapset ry, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto - Nuva ry, Suomen UNICEF ry, Suomen Vanhempainliitto, Valo ja Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta (Nuora).

 

Julkaistu20.8.2015