Siirry sisältöön

Miksi juuri UNICEF?

Lapsi saa poliorokotteen hylätyn panssarivaunun kupeessa Afganistanissa.

UNICEF on maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö. Toimimme kaikkialla maailmassa heikoimmassa asemassa olevien lasten puolesta. Huolehdimme, että lapsen oikeudet terveyteen, koulutukseen ja suojeluun toteutuvat.

Asiantuntemuksemme tulee pitkästä yli 70 vuoden kokemuksesta ja tutkimustyöstä. UNICEF tuottaa maailman lapsia koskevat tilastot ja raportit. Niitä käyttävät päätöksenteossa niin eri maiden hallitukset kuin muut järjestöt. UNICEFin tekemä työ pohjautuu aina tutkimustietoon ja on skaalautuvaa.

Kuusi asiaa, jotka tekevät UNICEFista ainutlaatuisen

  1. Tavoitamme jokaisen lapsen. UNICEF toteuttaa pitkäjänteisiä kehitysohjelmia, jotka tukevat köyhien maiden omia rakenteita. Esimerkiksi terveys- ja koulutustyö suunnitellaan vahvistamaan valtioiden omia ohjelmia ja tavoitteita.
  2. Vahvistamme paikallista osaamista. Työ tehdään aina yhdessä kumppanimaan viranomaisten, kansalaisjärjestöjen ja paikallisten yhteisöjen kanssa. Tavoitteena on, että maa pärjää lopulta omillaan.
  3. Luomme pysyviä muutoksia. Toimimme kaikilla tasoilla. Vaikutamme hallitusten tekemään työhön, mutta toimimme myös ruohonjuuritasolla perheiden ja lasten parissa. Tuemme esimerkiksi sekä lasten koulunkäyntiä että maiden opetusjärjestelmien kehittämistä.
  4. Autamme heti, sillä olemme kaikkialla jo läsnä. UNICEF on yksi suurimmista hätäaputoimijoista. Autamme vuosittain noin 280 kriisissä eri puolilla maailmaa. Vastuullamme on muun muassa vesihuollon järjestäminen sekä lasten terveydestä huolehtiminen.
  5. Työmme on tehokasta. Kehitämme uusia keinoja lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Innovaatiotyömme tuloksena on syntynyt muun muassa kestäviä vesipumppuja ja tekstiviestijärjestelmä, jolla voidaan hoitaa lasten syntymärekisteröinti helposti.
  6. Puolustamme jokaisen lapsen oikeuksia. Työmme perusta ja voima on YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Se luettelee lapsille kuuluvat ihmisoikeudet ja asettaa valtioille ensisijaisen vastuun toteuttaa ne. Tehtävämme on tukea valtioita ja valvoa, että lasten oikeudet toteutuvat. UNICEF ei saa rahoitusta YK:lta, vaan on riippuvainen yksityisistä lahjoituksista.

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilösi on
avainasiakasvastaava Hanna Perttu
+358 50 569 9415
[email protected]

 

Kiinnostuitko? Kysy lisää!