Siirry sisältöön

Liity mukaan Afrikka 2030 -ryhmään

lapsia leikkimässä Madagascarilla.

UNICEFin Afrikka 2030 -ryhmä sijoittaa lasten ja nuorten tulevaisuuteen kolmen vuoden ajan. Ryhmä tukee yhdessä kahta kohdetta, joista ensimmäinen on koulutusohjelma Sierra Leonessa. Lisää kohteita avataan, kun tarvittava määrä uusia jäseniä liittyy mukaan ryhmään.

Riittävät investoinnit voivat nostaa miljoonia köyhyydestä

Afrikkaa väestömäärä kasvaa voimakkaasti. Tällä hetkellä 25 % maailman lapsista asuu Afrikassa, mutta vuosisadan loppuun mennessä arviolta jo puolet maapallon lapsista on afrikkalaisia. Monissa Afrikan maissa on tapahtunut valtavasti positiivista kehitystä viime aikoina. Haasteet ovat silti edelleen huomattavia ja vaikuttavat lasten mahdollisuuksiin, kehitykseen ja heidän oikeuksiensa toteutumiseen.

Riittävät investoinnit lasten terveyteen, koulutukseen ja suojeluun väkivallalta sekä hyväksikäytöltä voivat nostaa mil­joonia köyhyydestä ja luoda kestävät olosuhteet vakaudelle ja vauraudelle Afrikan mantereella. Afrikan positiivisesta kehityksestä hyötyy koko maailma.

Oikea aika tehdä investointeja on juuri nyt ja erityisesti vuoteen 2030 saakka. Tärkeintä on vahvistaa maiden peruspalveluita, erityisesti terveys-, sosiaalihuolto-, koulutus- ja lastensuojelujärjestelmiä, sekä taata tasa-arvoiset mahdollisuudet kaikille. Yhdessä voimme auttaa tämän päivän lapsia ja nuoria saamaan parhaan mahdollisen alun elämälle ja tarvittavat tiedot ja taidot työelämää varten.