Siirry sisältöön

Maanjäristys: auta Turkin ja Syyrian lapsia

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Poika kävelee raunioiden keskellä.

Autetaan yhdessä Turkin ja Syyrian lapsia

Maanjäristykset surmasivat yli 41 000 ihmistä ja tuhosivat koteja sekä kouluja Turkissa ja Syyriassa. Sinä voit auttaa lapsia ja heidän perheitään selviytymään maanjäristyksen aiheuttamasta hätätilanteesta.

Kaksi tuhoisaa maanjäristystä iski maanantaina 6.2. 2023 Turkin ja Syyrian alueella. Syyrian lapsille tilanne on erityisen vaikea, sillä he elävät jo valmiiksi yhdessä maailman monimutkaisimmista humanitaarisista kriiseistä.

Syyrian rakennuskanta on sisällissodan vuoksi huonokuntoista. Järistykset tuhosivat tuhansia koteja ja perheet ovat jääneet kylmän sään armoille. Järistysalueella lämpötila laskee säännöllisesti pakkaslukemille, lumi- ja jäätävät sateet ovat yleisiä. Voimakkaat lumimyrskyt ovat äskettäin koetelleen osia Syyriasta ja Turkista, ja sääennusteet lupaavat pakkaslukemia.

Maanjäristys iski alueella, jonne ei olisi tarvittu enää yhtään lisää haasteita.

- Tarmo Heikkilä, Suomen UNICEFin johtava asiantuntija

Olemme valmiina paikan päällä auttamassa sekä Turkissa että Syyriassa. Emme jätä perheitä ja lapsia yksin. UNICEFin ensimmäinen tehtävä on puhtaan veden järjestäminen lapsille, lasten suojelu kriisin keskellä sekä tuhojen arviointi kouluissa.

Tuhoalueella on hyvin kylmä, joten toimitamme perheille huopia ja talvivaatteita.

Lapsia hakemassa vettä UNICEFin rekasta.
Maanjäristyksen vuoksi tilapäisessä suojassa elävät lapset hakevat puhdasta vettä UNICEFin rekasta Lattakian kaupungissa.
© UNICEF/UN0798507/Haddad
Lapsi UNICEFin työntekijän kainalossa Turkissa.

Turkki: näin lahjoituksesi auttaa

UNICEF on yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa auttanut lasten ja perheiden evakuoinneissa maanjäristysalueelta turvallisemmille alueille. Jatkamme edelleen evakuointeja.

Toimitamme lämpimiä talvivaatteita ja huopia tuhansille lapsille, hygieniapakkauksia perheille. Pienten lasten äidit saavat tarvikkeita vauvojen hoitoon. Koska monet pakenivat sortuvista kodeistaan ulos ilman ulkovaatteita, on lämmön ja suojan takaaminen erityisen tärkeää.

Seuraavaksi keskitymme takaamaan lasten turvallisuuden rakentamalla lapsiystävällisiä suojia, joissa lapset voivat jatkaa koulunkäyntiä. Suojissa lapsille ja perheille tarjotaan vettä, ravintoa ja terveydenhuoltoa.

Syyria: näin lahjoituksesi auttaa

Syyriassa lapset ovat kärsineet poikkeuksellisen laajan koleraepidemian aiheuttamista sairauksista puutteellisen vesijärjestelmän takia. Maanjäristykset vaikeuttivat puhtaan veden saantia entisestään, joten ensisijainen tehtävämme on toimittaa puhdasta vettä lapsille ja perheille, jotta taudit eivät leviä enempää. Vettä kuljettavat rekkamme ovat jo paikan päällä, jotta lapset ja perheet saavat puhdasta vettä.

Puhtaan juomaveden toimittamisen lisäksi keskitymme perheistään eroon joutuneiden lasten turvallisuuteen ja psykososiaaliseen tukeen. Paikalliset vapaaehtoiset työskentelevät paikan päällä, jotta jokainen lapsi löytää perheensä.

Kun olemme varmistaneet, että puhdasta vettä riittää kaikille ja lapset ovat perheidensä luona, keskitymme ravinnon toimittamiseen ja koulujen kunnostamiseen.

UNICEFin työntekijä lohduttaa syyrialaista lasta raunioiden keskellä.

Tulevaisuus ei tapahdu. Se rakennetaan.

Lahjoita

Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.