Siirry sisältöön

Lahjoita Syyrian lapsille

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Kuvassa lapsi kävelee raunioiden edessä ja pitelee kukkakimppua

Miljoonat lapset Syyriassa tarvitsevat kipeästi apua

12 vuotta jatkunut sota on johtanut Syyrian humanitaariseen kriisiin. Avun tarve maassa on valtava: 90 prosenttia Syyrian asukkaista elää köyhyydessä. Pitkittynyt konflikti on johtanut taloudelliseen kriisiin ja pakottanut miljoonat ihmiset lähtemään kodeistaan. Helmikuussa 2023 tapahtunut mittava maanjäristys pahensi tilannetta entisestään.

Sota koskettaa tavalla tai toisella jokaista syyrialaista lasta. Terveyspalvelut ovat romahtaneet ja maassa on pulaa puhtaasta juomavedestä ja ruoasta. Tilanne on johtanut tautien leviämiseen ja aliravitsemukseen lasten keskuudessa. Miljoonat lapset ovat opetuksen ulkopuolella. 

Lapsen oikeuksia loukataan Syyriassa koko ajan monin tavoin. Monet lapset ovat eläneet koko lapsuutensa konfliktin keskellä. Lapsia kuolee sodan keskellä ja vielä useampi haavoittuu. Sen lisäksi heitä siepataan ja värvätään sotimaan. 

UNICEFin työ Syyriassa

Olemme läsnä koko maassa lasten ja perheiden tukena ja jatkamme elintärkeiden tarvikkeiden toimittamista kaikkein heikoimmassa asemassa oleville.

UNICEF on varautunut kriiseihin ennalta ja varastoinut hätäaputarvikkeita eri puolille maata. Jaamme hygieniapakkauksia, kuljetamme vettä, hoidamme aliravittuja lapsia ja rokotamme vauvoja ja pikkulapsia.

UNICEFin ammattimainen apu toimii ja tavoittaa avuntarvitsijat vaikeissakin paikoissa. Konfliktista huolimatta UNICEF on jatkanut lasten suojelua, oppimisen tukemista, rokotuksia sekä muita terveys- ja ravitsemuspalveluja Syyriassa.

Kolme lasta seisoo UNICEFin teltan edessä.
Lapsi saa rokotteen käsivarteen.

Apu menee perille

Vuoden 2023 aikana:

– 1,4 miljoonalle ihmiselle on varmistettu puhdas juomavesi.

– 71% alle vuoden vanhoista lapsista sai rokotteen kurkkumätää, hinkuyskää ja jäykkäkouristusta vastaan.

– 212 000 ihmistä on saanut taloudellista hätäapua. 

– Lähes 600 000 lasta on saanut elintärkeitä hivenaineita sisältävää ravintojauhetta. 

– Lähes 200 000 lasta on saanut mielenterveysapua ja psykososiaalista tukea. 

– Lähes 800 000 lasta on saanut tukea koulunkäyntiin. 

Tule mukaan rakentamaan parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.

UNICEFin työntekijä on kumartunut pyörätuolissa istuvan lapsen eteen.