Siirry sisältöön

Videobotti: tutustu kuukausilahjoittamiseen

Tällä sivulla voit tutustua UNICEFin kuukausilahjoittamiseen ja siihen, mitä kaikkea tuellasi voidaan saada aikaan maailman lapsille.

Miksi ryhtyä lahjoittajaksi? 

Juuri sinä voit vaikuttaa lasten elämään ja hyvinvointiin. UNICEFin lahjoittajana olet mukana tärkeässä työssä auttamassa maailman lapsia ja rakentamassa parempaa tulevaisuutta ihan kaikille. Täältä saat lisää tietoa siitä, miksi lahjoittaminen kannattaa.

Miksi lahjoittaa säännöllisesti?

Kuukausilahjoittaminen on kaikkein tehokkain tapa auttaa. Lahjoituksesi voidaan ohjata joustavasti auttamaan lapsia juuri siellä, missä tarve on suurin.

Lahjoitusten turvin UNICEF pystyy aloittamaan hätäaputyön välittömästi kriisin sattuessa ja tekemään pitkäjänteistä työtä, joka mahdollistaa pysyvän muutoksen parempaan.

Säännöllinen lahjoitus kertautuu vaikuttavaksi sijoitukseksi maailman lapsille.

Mitä vaikutuksia lahjoittamisella on?

Lahjoituksellasi on valtava vaikutus maailman lasten elämään. UNICEFin työ rahoitetaan täysin vapaaehtoisten lahjoitusten avulla.

Nämä lahjoitukset pelastavat lasten henkiä joka päivä. Esimerkiksi 12 eurolla voidaan tarjota kolmelle vakavasti aliravitulle lapselle ravitsevaa ruokaa päiväksi. 

Lahjoitukset myös rakentavat lapsille parempaa tulevaisuutta ja sitä kautta kestävämpiä yhteiskuntia. Esimerkiksi 20 eurolla kuussa lapsi voi päästä vuodeksi kouluun.

Jos lahjoitan 12€ kk vuoden

Peruskoulun ulkopuolella on yhä 11 % maailman lapsista. Vuoden lahjoituksillasi 40 lasta saa tarvitsemansa koulutarvikkeet: repun, kaksi vihkoa ja kaksi kynää.

Tiesitkö muuten, että UNICEF on maailman suurin lyijykynien ostaja?

Jos lahjoitan 12€ kk kolme vuotta

Noin miljoona alle 5-vuotiasta lasta kuolee vakavaan aliravitsemukseen joka vuosi.

Kun lahjoitat kolme vuotta 27 vakavasti aliravittua lasta voidaan hoitaa terveeksi ravitsevan maapähkinätahnan avulla.

Jos lahjoitan 12€ kk viisi vuotta

Rokotteet ovat pelastaneet enemmän ihmishenkiä kuin mikään muu lääketieteen keksintö.

Kun lahjoitat viisi vuotta 3600 lasta saa rokotteen poliota vastaan. Jopa halvaantumista aiheuttava poliovirus tarttuu herkästi lapsiin ja siksi rokottaminen varhaislapsuudessa on elintärkeää.

Mitä lahjoituksella tehdään? 

Mietitkö, meneekö apusi varmasti perille ja mihin lahjoittamasi varat oikeastaan käytetään? Tässä vastauksia juuri näihin kysymyksiin.

Meneekö apu perille?

Kyllä, UNICEF vie apusi perille. Meillä on liki 80 vuoden kokemus lasten auttamisesta ja YK:n lastenjärjestönä meillä on myös valtavat verkostot yli 190 maassa. 

Niiden avulla saamme vietyä apusi perille luotettavasti ja tehokkaasti. 

Myös UNICEFin varojen käyttöä valvotaan poikkeuksellisen tarkasti niin sisäisillä, kuin ulkoisillakin julkisilla tarkastuksilla ja työmme tuloksista raportoidaan todella tiiviisti.

Näin apu menee perille: koulutus

7-vuotiaalla ukrainalaisella Bohdanilla on vaikea kehityshäiriö, eikä hän pysty liikkumaan tai puhumaan itse.

UNICEFin tuella Bohdan sai katseenseurantalaitteen, jonka avulla hän on päässyt aloittamaan koulun ja pystyy kommunikoimaan muiden lasten kanssa.

Bohdan osaa nykyään lukea ja piirtää ja pystyy myös lähettämään viestejä ja kuvia läheisilleen.

Jokaisella lapsella on oikeus oppia. UNICEF tekee töitä, jotta kaikki lapset pääsevät kouluun ja saavat laadukasta opetusta.

Näin apu menee perille: rokotteet

7-kuukauden ikäinen ukrainalainen Oleksandr saa rokotteet kurkkumätää, hinkuyskää, jäykkäkouristusta ja poliota vastaan. 

Lapsia on tärkeää rokottaa myös kriisien aikana, koska silloin he ovat entistä alttiimpia erilaisille taudeille.

Alle viisivuotiaiden lasten kuolemista lähes 30 prosenttia johtuu taudeista, jotka voitaisiin estää rokotusten avulla. Rokottaminen onkin kustannustehokkain panostus lasten terveyteen.

UNICEF rokottaa lähes puolet maailman lapsista.

Näin apu menee perille: aliravitsemus

Kun sudanilainen Adut tuotiin ensimmäistä kertaa hoidettavaksi UNICEFin tukemalle ravitsemusklinikalle oli hän niin heikko, ettei pystynyt kävelemään itse. Nykyään hän on terve ja iloinen lapsi.

Aliravitsemus on syynä lähes puoleen alle 5-vuotiaiden lasten kuolemista. Sen vaikutukset ovat tuhoisat erityisesti pienen lapsen kehitykselle. Aliravitsemusta on kuitenkin helppo hoitaa.

UNICEF on maailman johtava järjestö lasten aliravitsemuksen ehkäisemisessä ja hoidossa.

Miten varat käytetään?

Valtaosa varoista käytetään kehittyvien maiden lasten auttamiseen ja niiden avulla toteutetaan mm. pitkäaikaisia kehitysohjelmia, jolloin osa kuukausituestasi käytetään lasten terveydenhuoltoon, osa koulutukseen, osa menee lastensuojeluun ja näiden lisäksi vielä hätäapuun sekä kriisitilanteisiin varautumiseen. 

Muutama prosentti käytetään lasten hyväksi täällä Suomessa ja pieni osa tuesta käytetään uusien tukijoiden hankintaan sekä hallintoon, jolla myös varmistetaan, että lahjoitetut varat käytetään tarkasti ja tehokkaasti.

Millaista työtä UNICEF tekee?

UNICEF on YK:n alainen, maailman vaikutusvaltaisin lastenjärjestö. 

Tehtävämme on edistää ja valvoa YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen toteutumista kaikkialla maailmassa niin rauhan, kuin kriisienkin aikana. Huolehdimme lasten perustarpeista, kuten esimerkiksi puhtaan veden saannista, laadukkaasta koulutuksesta ja lastensuojelusta. 

Hankimme myös lähes puolet kaikista maailman lasten rokotteista ja toimitamme peräti 80% kaikesta hätäapuravinnosta aliravitsemuksesta kärsiville.

Miten UNICEF auttaa suomalaisia lapsia?

UNICEF on perustettu toisen maailmansodan jälkeen auttamaan lapsia ja tuolloin suomalaiset lapset olivat ensimmäisten joukossa, jotka saivat apua UNICEFilta. 

Tänä päivänä teemme Suomessa yhteistyötä viranomaisten ja päättäjien kanssa, jotta lapsen oikeudet otetaan esimerkiksi huomioon niin lakien valmisteluissa kuin kuntien ja valtion budjeteissakin ja että lapset osallistetaan heitä koskevaan päätöksentekoon. 

Autamme myös suomalaisia yrityksiä edistämään lapsen oikeuksia osana liiketoimintaansa ja teemme koulujen kanssa yhteistyötä, jonka avulla lapset oppivat oikeuksistaan.

Miksi lahjoittaa juuri UNICEFin kautta?

UNICEF on maailman suurin lastenjärjestö. Se puolustaa lapsen oikeuksia ja edistää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten asemaa kaikkialla maailmassa.

UNICEFilla on ainutlaatuisen vaikutusvaltainen asema ja verkostot YK:n lastenjärjestönä. Se tekee työtä yhteistyössä eri maiden hallintojen, järjestöjen, yritysten ja yhteisöjen kanssa.

UNICEF auttaa nopeasti kriiseissä ja luo kestävää muutosta yhteiskuntien rakenteisiin.

Miten lahjoittaminen toimii?

Kuukausilahjoittaminen on helppo ja huoleton tapa, jota sinun ei tarvitse erikseen muistaa. Lahjoitussumma veloitetaan suoraan ilmoittamaltasi tililtä kerran kuukaudessa.

Voit muokata tai muuttaa lahjoitustasi koska vain. Lahjoittajana et sitoudu määräaikaisuuksiin vaan tukesi on voimassa kuukausi kerrallaan niin pitkään kuin haluat auttaa.

Mitä lahjoittajat saavat?

Kuukausitukijanamme saat hyvän mielen siitä, että pelastat lukemattomien lasten elämän. 

Tämän lisäksi saat säännöllistä tietoa työn tuloksista ja siitä, mitä sinun tuellasi on saatu aikaiseksi ja pari kertaa vuodessa saat myös postitse lehden, jossa kerrotaan kiinnostavia tarinoita lasten elämästä ja UNICEFin työstä maailmalla.