Siirry sisältöön

Auta Itä-Afrikan lapsia

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Kiitos, että autat.

Lapsi aikuisen turvallisessa sylissä.

Miljoonat lapset hengenvaarassa aliravitsemuksen vuoksi

Itä-Afrikan lapset kärsivät valtavasta monikriisistä, kun ilmastonmuutos, konfliktit, inflaatio ja viljan puute kurittavat aluetta. Ruoasta ja juomavedestä on suuri pula. Miljoonat lapset Etiopiassa, Keniassa ja Somaliassa on hengenvaarassa vakavan aliravitsemuksen vuoksi. 

Monet perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa ruoan ja veden puutteen vuoksi eivätkä lapset pääsee kouluun. Perheiden äärimmäinen tilanne heikentää lasten turvallisuutta ja lisää riskiä lapsityöhön ja -avioliittoihin. Epävakaa tilanne myös lisää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. 

Yhteistyökumppaneiden ja lahjoittajien kanssa UNICEF jatkaa hätäapua lapsille ja perheille Afrikan sarven alueella. 

 

Nälkäkriisit vaikuttavat pahiten lapsiin

Aliravitsemus heikentää vastustuskykyä ja taudit, kuten ripuli voivat olla tappavia. Pitkittynyt aliravitsemus vaikuttaa koko loppuelämään, sillä se hidastaa lasten kasvua ja aivojen kehitystä.

Näin sinun lahjoituksesi auttaa

Lasten aliravitsemuksen estäminen ja hoitaminen on yksinkertaista. Toimittamalla perheille esimerkiksi puhdasta vettä lapset pysyvät terveempinä. Aliravitsemuksesta kärsivä lapsi voi toipua ennalleen maapähkinätahnan tai energiapitoisen maidon avulla. 

Sinun tuellasi UNICEF vie avun perille. Jo pienellä lahjoitussummalla voit pelastaa lapsen hengen. Kahdellakymmenellä eurolla yksi lapsi saa 62 pussia elintärkeää maapähkinätahnaa – se riittää melkein kolmeksi viikoksi. 

Avun tulee olla kestävää. UNICEF työskentelee yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa, jotta terveyspalvelut ja puhdas vesi saadaan kaikkein vaikeimmin saavutetuille seuduille pysyvästi.