Siirry sisältöön

Auta Itä-Afrikan lapsia

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Joukko ihmisiä ja kameleita hyvin kuivassa maisemassa.

Yli 10 miljoonaa lasta on nälänhädän partaalla

Afrikan sarven alueella kärsitään pahimmasta kuivuudesta 40 vuoteen.

Jo nyt akuutista aliravitsemuksesta kärsii 1,7 miljoonaa lasta Etiopian, Kenian ja Somalian alueilla. Ilman vesisateita luku nousee lähiviikkoina kahteen miljoonaan. (päivitetty 23.6.2022)

Työskentelemme koko Afrikan sarven alueella ja tarjoamme elintärkeää apua lapsille ja perheille. Hoidamme vakavasti aliravittuja lapsia ja toimitamme puhdasta vettä. Teemme myös kaikkemme, jotta lapset pysyvät koulussa ja heitä suojellaan hyväksikäytöltä.

Näin sinun lahjoituksesi auttaa

Lasten aliravitsemuksen estäminen ja hoitaminen on yksinkertaista. Toimittamalla perheille esimerkiksi puhdasta vettä lapset pysyvät terveempinä. Aliravitsemuksesta kärsivä lapsi voi toipua ennalleen maapähkinätahnan tai energiapitoisen maidon avulla. 

Sinun tuellasi UNICEF vie avun perille. Jo pienellä lahjoitussummalla voit pelastaa lapsen hengen. Kahdellakymmenellä eurolla yksi lapsi saa 62 pussia elintärkeää maapähkinätahnaa – se riittää melkein kolmeksi viikoksi. 

Avun tulee olla kestävää. UNICEF työskentelee yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa, jotta terveyspalvelut ja puhdas vesi saadaan kaikkein vaikeimmin saavutetuille seuduille pysyvästi.

Nälkäkriisit vaikuttavat pahiten lapsiin

Aliravitsemus heikentää vastustuskykyä ja taudit, kuten ripuli voivat olla tappavia. Pitkittynyt aliravitsemus vaikuttaa koko loppuelämään, sillä se hidastaa lasten kasvua ja aivojen kehitystä.