Siirry sisältöön

Auta Afganistanin lapsia - lahjoita hätäapuun

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

2--vuotias lapsi tukeutuu sängyn jalkaan ja katsoo isoilla silmillä kameraan. Afganistan

Afganistan: lapset kriisien keskellä

Konfliktit ja kriisit ovat vuosikymmenien ajan varjostaneet Afganistanin lasten kasvua ja kehitystä. Maa on pitkään ollut yksi pahimpia paikkoja maailmassa olla lapsi. Syksyn 2021 vallanvaihdon jälkeen erityisesti tyttöjen oikeudet ovat kaventuneet.  Kuivuus sekä tuhoja aiheuttaneet maanjäristykset ovat vaikeuttaneet ravinnonsaantia.

Yli miljoona lasta on hengenvaarassa aliravitsemuksen vuoksi, kolme miljoonaa lasta on vaarassa erilaisille sairauksille aliravitsemuksesta johtuen.

Tällä hetkellä yli miljoonalta yläkouluikäiseltä tytöltä on kielletty koulunkäynti ja kaiken kaikkiaan 4,2 miljoonaa lasta ei käy koulua (heinäkuu 2022).

Lapset seisovat lähekkäin oppitunein välillä, koulussa jossa opetus järjestetään taivas alla, tilan puutteen vuoksi.

Näin sinun lahjoituksesi auttaa

Afganistanin monimutkainen kriisi on jatkunut pitkään. UNICEF on toiminut maassa 70 vuotta ja vie vaikeissakin olosuhteissa apua perille. Kuluneen vuoden aikana (elokuu 2021-heinäkuu 2022):

Puoli miljoonaa lasta on saanut UNICEFin tukemaa hoitoa vakavaan aliravitsemukseen

Lähes neljälle miljoonalle on järjestetty puhdasta juomavettä

Liikkuvia terveys- ja ravitsemusklinikoita on perustettu 171

2,5 miljoonaa lasta on rokotettu tuhkarokkoa vastaan.

Yli 130 000 kotitaloutta on saanut käteisavustuksia perustarvikkeiden kuten ruoan, lääkkeiden ja koulutarvikkeiden hankintaan.

UNICEFin pitkäjänteinen työ Afganistanissa jatkuu

Lapset maksavat kovaa hintaa kriisistä, johon he eivät ole syyllisiä. Yhteensä 13 miljoonaa lasta Afganistanissa on humanitaarisen avun tarpeessa. UNICEF on laajentanut työtään vastaaman kasvavaan avuntarpeeseen.

Tuemme lasten koulunkäyntiä. Oppimista tuetaan viemällä opetusta yhteisöihin ja tarjoamalla mahdollisuuksien mukaan opetusta mobiililaitteiden, television ja radion välityksellä. Yhteisökouluilla on tarkoitus tavoittaa puoli miljoonaa lasta tämän vuoden loppuun mennessä. Koulujärjestelmää on tuettu maksamalla opettajien palkkoja ja oppimateriaaleja. Vaikuttamistyö lasten ja erityisesti tyttöjen kouluun saamiseksi jatkuu.

Pelastamme lasten henkiä hoitamalla aliravitsemusta ja kiinnittämällä huomiota myös odottavien äitien ravitsemukseen. Tuemme perusterveyttä rokottamalla lapsia vaarallisia sairauksia vastaan.

Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.

Kuvassa tyttö hymyilee pitäen käsissään UNICEFin koulureppua.