Siirry sisältöön

Lahjoita Afganistanin lapsille

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

2--vuotias lapsi tukeutuu sängyn jalkaan ja katsoo isoilla silmillä kameraan. Afganistan

Afganistan on yksi maailman pahimpia paikkoja olla lapsi

Konfliktit ja kriisit ovat vuosikymmenien ajan varjostaneet Afganistanin lasten kasvua ja kehitystä. Syksyllä 2021 tapahtuneen vallanvaihdon jälkeen Afganistanin jo entisestään vaikea tilanne huonontui merkittävästi, ja etenkin naisten ja tyttöjen asema maassa vaikeutui nopeasti. Lähes 70 % maan väestöstä on humanitaarisen avun tarpeessa ja avun tarve kasvaa edelleen.

Pitkittyneen konfliktin ja haastavan poliittisen tilanteen lisäksi Afganistanin tilannetta pahentavat äärimmäiset sääolosuhteet ja alttius luonnonkatastrofeille. Maassa on tällä hetkellä pulaa ruoasta ja aliravitsemus lasten keskuudessa on yleistä. Korkeat lämpötilat ja ongelmat veden jakelussa ovat kiihdyttäneet tautien, kuten malarian, tuhkarokon ja vaikean ripulin, leviämistä maassa.

Valtaosa Afganistanin kaikista perusterveydenhuolto- ja opetuspalveluista on tällä hetkellä kansainvälisten avustusjärjestöjen kuten UNICEFin vastuulla. Yli miljoonalta yläkouluikäiseltä tytöltä on kielletty koulunkäynti kokonaan ja kaiken kaikkiaan 3,7 miljoonaa lasta on koulutuksen ulkopuolella.

Joukko iloisia lapsia juo vettä UNICEFin pystyttämästä hanasta.

Apu menee perille

Vuoden 2023 aikana UNICEFin tuella:

– Noin 655 000 lasta on saanut hoitoa vakavaan aliravitsemukseen.

– Yli 2,8 miljoonalle lapselle on jaettu elintärkeitä hivenaineita sisältävää ravintojauhetta.

– Yli 1,2 miljoonaa alle 1-vuotiasta lasta on saanut rokotteen tuhkarokkoa vastaan.

– 3,8 miljoonalle lapselle ja huoltajalle on tarjottu mielenterveysapua ja psykososiaalista tukea.

– Lähes 1,8 miljoonaa  ihmistä on saanut käyttöönsä riittävästi turvallista vettä juotavaksi, ruoanlaittoon ja peseytymiseen.

– 686 000 lasta (joista 60% tyttöjä) on päässyt yhteisöperustaisen opetuksen pariin.

UNICEFin työ Afganistanissa

UNICEF on työskennellyt Afganistanissa jo yli 65 vuotta. Työskentelemme kaikkialla maassa. UNICEFin työ Afganistanissa keskittyy lasten ja äitien perusterveydenhuoltoon, lasten aliravitsemuksen hoitamiseen, psykososiaalisen tuen antamiseen lapsille ja heidän läheisilleen, sekä opetuksen ja puhtaan veden järjestämiseen.

Oppimista tuetaan viemällä opetusta yhteisöihin ja tarjoamalla mahdollisuuksien mukaan opetusta mobiililaitteiden, television ja radion välityksellä. Vaikuttamistyö lasten ja erityisesti tyttöjen kouluun saamiseksi jatkuu.

Pelastamme lasten henkiä hoitamalla aliravitsemusta ja kiinnittämällä huomiota myös odottavien äitien ravitsemukseen. Tuemme perusterveyttä rokottamalla lapsia vaarallisia sairauksia vastaan. 

 

Pieni lapsi hymyilee huivipäisen aikuisen sylissä.

Tule mukaan rakentamaan parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.

Huivipäinen lapsi kirjoittaa taululle ja hymyilee.