Siirry sisältöön

Auta Afganistanin lapsia - lahjoita hätäapuun

Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
  • Minimilahjoitus 2 €
  • Minimilahjoitus 2 €

Voit tehdä lahjoituksen verkkopankissa, maksukortilla tai MobilePaylla. Huomaathan, että voit tehdä lahjoituksen myös nimettömänä jättämättä henkilötietojasi.

Afganistan: lapsi pitelee teltan nyörejä.

Afganistan: lapset kriisien keskellä

Afganistan on jo vuosia ollut yksi vaarallisimmista paikoista olla lapsi, mutta viimeaikaisten levottomuuksien ja väkivaltaisuuksien vuoksi tilanne on vielä epätoivoisempi. Kesäkuun 2022 maanjäristys lisää avun tarvetta alueella entisestään.

Väkivaltaisuuksien lisäksi myös koronapandemia ja kuivuus ovat vaikeuttaneet maan tilannetta. Humanitaarinen kriisi koskettaa nyt yli 18 miljoonaa afganistanilaista - joista puolet on lapsia. Huolestuttavaa on myös lasten putoaminen koulujärjestelmän ulkopuolelle - yli 4 miljoonalla lapsella ei ole tällä hetkellä pääsyä kouluun.
Lapsia on kuollut ja loukkaantunut luonnonkatastrofeissa sekä pitkään jatkuneissa väkivaltaisuuksissa.

  • Lapsia on värvätty taistelijoiksi.
  • Lapset kärsivät ravinnon puutteesta, vakava aliravitsemus uhkaa.
  • Sadat tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa, heistä yli puolet on lapsia.
  • 4 miljoonaan lapsen koulunkäynti vaarassa.
  • Korona leviää maassa.

Näin sinun
lahjoituksesi auttaa

Olemme läsnä koko maassa lasten ja perheiden tukena ja jatkamme elintärkeiden tarvikkeiden toimittamista kaikkein heikoimmassa asemassa oleville. UNICEF toimittaa lahjoittamasti avun luotettavasti perille.

UNICEF on varautunut kriiseihin ennalta ja varastoinut hätäaputarvikkeita eri puolille maata. Jaamme hygieniapakkauksia, kuljetamme vettä, hoidamme aliravittuja lapsia ja rokotamme vauvoja ja pikkulapsia.

Afganistanissa on maan sisäisten pakolaisten leirejä ja olemme perustaneet niihin lapsiystävällisiä tiloja, ravitsemuskeskuksia ja rokotuspaikkoja.

UNICEFin pitkäjänteinen työ Afganistanissa jatkuu

UNICEF on työskennellyt Afganistanissa lasten ja perheiden hyväksi jo vuodesta 1949. Olemme tänä aikana rakentaneet luottamusta yhteisöjen kanssa sekä luoneet tärkeitä verkostoja eri toimijoiden ja kumppaneiden kanssa. Kenttätyömme ulottuu joka puolelle maata, yli kaksi miljoonaa ihmistä on saanut kauttamme humanitaarista apua, kiitos lahjoittajiemme.

Toimitamme muun muassa ravintoa aliravituille lapsille, vettä sekä liikkuvia terveysklinikoita kiireellisen sairaalahoidon antamiseksi. Jatkamme myös pitkäjänteistä työtämme esimerkiksi tyttöjen koulunkäynnin tukemiseksi.

Tilanteen huonontuessa me emme luovuta. Sen sijaan teemme töitä tavoittaaksemme vielä useampia avun tarpeessa olevia lapsia ja naisia.

Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista

Liittymällä kuukausilahjoittajaksi et auta vain yhtä lasta - autat kaikkia apua eniten tarvitsevia, kaikkialla maailmassa. Autat lapsia kriisitilanteissa ja huolehdit heidän perustarpeistaan: puhtaasta vedestä, ravinnosta, rokotuksista ja koulunkäynnistä.

Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös UNICEFille kustannustehokkain lahjoitusmuoto. Maailman lapset saavat maksimaalisen hyödyn.

Kuvassa tyttö hymyilee pitäen käsissään UNICEFin koulureppua.