Uusi rahasto auttaa WHO:ta ja UNICEFia taistelemaan yhdessä koronavirusta vastaan

Laita hyvä jakoon Whatsapp
7.4.2020

”Tässä taistelussa tarvitaan joka ikistä käsiparia”, sanoo UNICEFin pääjohtaja Henrietta Fore.

Lapset seuraavat, kuinka entistä koulurakennusta desinfioidaan maaliskuun 26. päivä Binnishin kaupungissa Syyriassa. Rakennus toimii nyt maansisäisten pakolaisten hätämajoituksena. © UNICEF/UNI316131/Haj Kadour/AFP
Lapset seuraavat, kuinka entistä koulurakennusta desinfioidaan maaliskuun 26. päivä Binnishin kaupungissa Syyriassa. Rakennus toimii nyt maansisäisten pakolaisten hätämajoituksena. © UNICEF/UNI316131/Haj Kadour/AFP

Covid19 Solidarity Response Fund -nimeä kantava rahasto on perustettu auttamaan maailmanlaajuisissa ponnisteluissa koronavirusta vastaan.

Rahaston takana on kaksi yksityistä säätiötä, United Nations Foundation ja Swiss Philantrophy Foundation.

Rahasto on kerännyt kolmessa viikossa 127 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Varoja on tähän mennessä lahjoittanut yli 200 000 yksityishenkilöä sekä yli 90 yritystä ja organisaatiota eri puolilta maailmaa.

Kerätyt varat ohjataan Maailman terveysjärjestö WHO:n ja UNICEFin työhön koronapandemian pysäyttämiseksi. Rahaston turvin tuetaan muun muassa valtioiden terveydenhoitokapasiteettia sekä koronan hoidon ja rokotteen kehittämistyötä.

– COVID19 on ennennäkemätön pandemia. Nyt vaaditaan valtavaa solidaarisuutta, jotta viruksen leviämiseen voidaan vastata heti, sanoo Tedros Adhanom Ghebreyesus, Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja.

WHO käyttää varoja muun muassa jäljittääkseen taudin leviämistä maailmalla, varustaakseen terveystyöntekijät tarvittavilla suojavarusteilla sekä taatakseen laboratorio- ja testauskapasiteetin eri maissa.

Osan varoista se ohjaa tutkimus- ja kehitystyöhön, niin koronaviruksen hoidon parantamiseksi kuin rokotteen valmistumiseksi.

UNICEF vastaa muun muassa oikean tiedon ja suojautumisohjeiden levittämisestä perheille ympäri maailmaa, sekä parantaa hauraiden valtioiden vesi-, sanitaatio- ja hygieniaoloja.

– Tähän uudenlaiseen hätätilanteeseen tarvitaan uusia keinoja. Sekä joka ikistä käsiparia – niin yksityishenkilöitä, yrityksiä, säätiöitä, hallituksia, kuin kaikkia muita maailman organisaatioita, sanoo UNICEFin pääjohtaja Henrietta Fore.

Lahjoita UNICEFin hätäapuun »

 

Yritys: Tue UNICEFin työtä COVID-19-virusta vastaan »

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.