Eva Ahlströmin säätiön tuella autetaan jopa kymmeniä tuhansia lapsia UNICEFin lastensuojeluhankkeessa Intiassa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
31.1.2020

Eva Ahlströmin säätiön ulkomailla asuvat perheenjäsenet sijoittavat seuraavan kolmen vuoden aikana lähes 400 000 euroa UNICEFin lastensuojeluhankkeeseen Intian Länsi-Bengalissa. Tavoitteena on kehittää alueen lastensuojelupalveluja ja vahvistaa paikallisten lastensuojelun työntekijöiden ammattitaitoa.

Poikia Länsi-Benglissa elokuussa 2019. UNICEF auttaa nuoria järjestämällä keskusteluryhmiä, joissa he voivat keskustella henkilökohtaisista asioistaan ja saavat tukea emotionaalisissa ja sosiaalisissa muutostilanteissa. Ryhmiä järjestetään sekä pojille ja tytöille erikseen että yhteisryhmiä. ©UNICEF UNI213183 Narain 2019
Poikia Länsi-Benglissa elokuussa 2019. UNICEF auttaa nuoria järjestämällä keskusteluryhmiä, joissa he voivat keskustella henkilökohtaisista asioistaan ja saavat tukea emotionaalisissa ja sosiaalisissa muutostilanteissa. Ryhmiä järjestetään sekä pojille ja tytöille erikseen että yhteisryhmiä. ©UNICEF UNI213183 Narain 2019

Hankkeen aikana parannetaan lastenkotien laatua, perustetaan turvakoteja ja tuetaan sijaisperhejärjestelyjä, jotta mahdollisimman moni lapsi voisi kasvaa ja kehittyä kodinomaisessa ympäristössä laitosympäristön sijaan.

Hankkeen piirissä on tuhansia laitoksissa asuvia lapsia, ja sen tuomat hyödyt tulevat auttamaan jopa kymmeniä tuhansia intialaislapsia.

Tavoitteena on, että hankkeen päättyessä vuonna 2022 Länsi-Bengalin osavaltio on parantanut ennaltaehkäisevien palvelujen laatua ja saatavuutta lapsille, jotka ovat vaarassa joutua hylätyksi tai muuten eroon perheistään.

Säätiö tukenut UNICEFia
jo vuodesta 2011

– Lasten suojeluun investoimalla autamme lapsia pääsemään irti köyhyyden tuomasta osattomuudesta, hyväksikäytöstä ja kaltoinkohtelusta. Iloitsen siitä, että UNICEFin pitkäjänteinen toiminta ja yhteistyö viranomaisten kanssa mahdollistaa hankkeen hyötyjen skaalautumisen koskemaan niin isoa lapsimäärää Kolkatan kaupungin ja muun Länsi-Bengalin alueella, kertoo Eva Ahlström Foundation Internationalin* ohjausryhmän puheenjohtaja Anne Canepa.

– Tuntuu hienolta luoda jotain uutta ja merkityksellistä perhearvojemme ja perintömme pohjalta. Uskomme vahvasti, että pystymme yhdessä perheenä vaikuttamaan ja muuttamaan maailmaa. Lastensuojelutyö on mielestämme hyvin merkittävässä roolissa vakaiden tulevaisuuden yhteiskuntien rakentamisessa. Kokemuksemme mukaan UNICEF on organisaatio, joka tehokkaasti pystyy saamaan aikaan pysyviä muutoksia lasten hyväksi, sanoo Eva Ahlströmin säätiön puheenjohtaja Maria Bondestam

Eva Ahlströmin säätiö on tukenut UNICEFin työtä maailman lasten hyväksi jo vuodesta 2011. Tällä hetkellä säätiö tukee Sambiassa lastensuojeluohjelmaa. Tämän lisäksi säätiö on mukana viiden perheen perustamassa BF&HAPPY-hankkeessa Ruandan äiti- ja lapsikuolleisuuden vähentämiseksi.

Intiassa 20 miljoonaa orpoa
tai vanhempiensa hylkäämää lasta

Intiassa on tällä hetkellä noin 20 miljoonaa orpolasta, joista vain alle prosentti on menettänyt molemmat vanhempansa. Valtaosa on joutunut vanhempiensa hylkäämiksi, kadonnut tai pelastettu äärimmäisen vaikeista tilanteista, kuten ihmiskaupalta, hyväksikäytöltä tai rikollisuudelta. Lasten kohtaloiden taustalla on äärimmäistä köyhyyttä, päihteiden väärinkäyttöä, kaltoinkohtelua ja terveyskysymyksiä. Näillä lapsilla on vain vähän mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

Lisätietoja: 
 

Nina Vähäpassi, yritysyhteistyöpäällikkö, Suomen UNICEF ry 
050 505 6467, nina.vahapassi@unicef.fi 

*Eva Ahlström Foundation International on Ahlströmin suvun ulkomailla asuvien jäsenten perustama ryhmä.

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.