Suomen UNICEF tarjoaa MobilePayn toistuvan maksutavan ensimmäisenä järjestönä Suomessa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
8.3.2019

Mobiilimaksaminen tekee maailman lasten auttamisesta entistäkin helpompaa.

Suomen UNICEF otti käyttöön MobilePayn tarjoaman toistuvan maksutavan ensimmäisenä järjestönä Suomessa. Muista toimijoista ainoastaan Helsingin Sanomilla on tarjota asiakkailleen vastaava maksutapa.

– Olemme todella innoissamme, että pystymme tarjoamaan uuden, ketterän ja luotettavan maksutavan tukijoillemme, Suomen UNICEFin varainhankinnan päällikkö Veera Videnius iloitsee.

Suomen UNICEF ennakoi mobiilimaksamisen lisääntyvän suomalaisten keskuudessa, kuten on käynyt Ruotsissa ja Tanskassa. Tämän vuoksi järjestö panostaa maksutapojen laajentamiseen.

– EU:n PSD2-direktiivin myötä maksumaailma on muuttunut. Lahjoittajille tämä ei vielä ole tuottanut selkeitä hyötyjä.  Osaltamme MobilePayn toistuvat maksut ovat ensimmäinen askel kohti entistä helpompia ja käyttäjäystävällisempiä lahjoituspalveluja, Videnius kertoo.

Vaivaton vaihtoehto
on myös kustannustehokkain

Aiemmin UNICEFin kuukausilahjoituksen on voinut tehdä e-laskulla sekä pankki- ja luottokorttimaksuna. MobilePay nopeuttaa liittymistä ja samalla vähentää kustannuksia.

Nyt riittää, että puhelimeen on ladattu MobilePay-sovellus ja lahjoittaja käy täyttämässä omat tietonsa UNICEFin verkkosivuilla: www.unicef.fi/lapsi.

Kuukausittainen tuki lapsille käynnistyy saman tien. Summaa ja tuen maksupäivää voi helposti muuttaa milloin vain ottamalla yhteyttä UNICEFin asiakaspalveluun.

Palvelu on herättänyt
kiinnostusta tukijoissa

Videnius kertoo, että palvelun rajapinnan käyttöönotto oli jossain määrin työläs, sillä Suomen markkinoilla ei ollut tarjolla valmista ratkaisua toistuvien maksujen välittämiseen MobilePayn kautta.

– Pitkäaikaiset järjestelmätoimittajamme Crasman Oy ja Roger Studio Oy toteuttivat meille räätälöidysti toivomamme integraatioratkaisut, Videnius kertoo.

Palvelu on otettu hyvin vastaan ja ensimmäiset MobilePay-kuukausilahjoittajat ovat jo liittyneet maailman lasten tukijoukkoihin.

MobilePay on alun perin Danske Bankin mobiilimaksamiseen kehitetty puhelinsovellus. Nykyisin sen emoyhtiö on tanskalainen MobilePay A/S. MobilePaylla on maksupalvelulupa Finanssivalvonnalta.

UNICEF on YK:n lastenjärjestö. UNICEF tekee pitkäjänteistä työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kansallisuudesta, uskonnosta tai poliittisesta vakaumuksesta riippumatta. UNICEF on toiminut yli 70 vuotta ja työskentelee yli 190 maassa. Suomen UNICEF kerää varoja UNICEFin kehitysohjelmiin ja hätäapuun sekä tekee vaikuttamis- ja tiedotustyötä lapsen oikeuksien puolesta.

Lisätietoja

Varainhankinnan päällikkö Veera Videnius, 040-5811920, veera.videnius@unicef.fi

Tuoreimmat

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.