Lapset palaavat kouluun Aleppossa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
6.2.2017

Itä-Aleppossa on viime viikkojen aikana saatu avattua 23 peruskoulua, ja lähes 6 500 lasta pääsee taas kouluun.

7-vuotias itäaleppolainen Fatima esittelee uutta koulureppuaan, jonka hän sai UNICEFilta. © UNICEF/UN051524/Al-Issa
7-vuotias itäaleppolainen Fatima esittelee uutta koulureppuaan, jonka hän sai UNICEFilta. © UNICEF/UN051524/Al-Issa

UNICEF on tukenut koulujen avaamista ja kehittänyt muun muassa nopeutetun oppimisen ohjelmia sekä toimittanut kouluihin oppimateriaaleja. Opettajat ovat saaneet koulutusta osatakseen mahdollisimman hyvin tukea lasten paluuta koulunpenkille jopa vuosien tauon jälkeen. Myös kymmenen luokkahuoneparakkia on pystytetty UNICEFin tuella.

Itä-Aleppon pommitusten keskellä eläneet lapset kärsivät pahoista traumoista. 35 000 lasta on saanut psykososiaalista tukea toipuakseen kokemistaan kauhuista.

Ympäristössä on edelleen paljon räjähtämättömiä miinoja ja ammuksia. Tiedotuskampanja niiden vaaroista on tavoittanut tähän mennessä 50 000 lasta.

Idlibissä ja Aleppon länsipuolella UNICEF on toimittanut ”school-in-a-box”-koulutarvikelaatikoita sekä urheilu- ja leikkivälineitä 90 000 lapsen käyttöön.

Koulu tuo turvaa ja rutiinia

- Lasten saaminen takaisin kouluun on yksi tärkeimmistä tehtävistämme juuri nyt, sanoo UNICEFin Syyrian maatoimiston johtaja Hanaa Singer.

- Koulu tuo lapsen elämään turvallista rutiinia ja tarjoaa paikan, jossa voi paitsi oppia myös leikkiä, parantua ja olla taas lapsi.

Työsarka on valtava: arviolta 1,7 miljoonaa lasta ei tällä hetkellä pääse Syyriassa kouluun.

Tue työtämme Syyriassa

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.