UNICEF tuomitsee jyrkästi lapsia tappaneen hyökkäyksen Syyrian Aleppossa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
17.9.2015

Isku tappoi ainakin 19 lasta. Kuusi kuolleista lapsista oli leikkimässä UNICEFin lapsiystävällisessä tilassa.

UNICEFin Syyrian maatoimiston johtaja Hanaa Singer tuomitsee jyrkästi hyökkäyksen, joka tappoi ainakin 19 lasta Aleppossa keskiviikkona 16. syyskuuta. Iskussa kuoli myös kuusi lasta, jotka olivat leikkimässä UNICEFin ylläpitämässä lapsiystävällisessä tilassa. Tilat ovat esimerkiksi värikkäästi sisustettuja telttoja, joissa on tarjolla leluja ja opetustarvikkeita ja joissa ammattilaiset tarjoavat lapsille tukea kriisin käsittelyyn.

”Lapsiystävälliset tilat antavat lapsille mahdollisuuden leikkiä, olla jälleen lapsia ja unohtaa edes hetkeksi sodan kauhut. He eivät koskaan saa joutua hyökkäyksen kohteeksi.

Tämä tuomittava isku osoittaa, että jopa leikkiminen on äärimmäisen vaarallista Syyrian lapsille.

Viime viikkoina on raportoitu useita silmittömiä hyökkäyksiä siviilien asuttamille alueille. Iskuissa on kuollut ja loukkaantunut suuri määrä lapsia.

Nämä hyökkäykset korostavat räikeää piittaamattomuutta sodankäyntiä koskevista laeista. Ne ovat vahva muistutus siitä, että missään Syyriassa ei ole turvallista paikkaa lapsille.

UNICEF pyytää kaikkia Syyrian konfliktin osapuolia lopettamaan välittömästi siviileihin kohdistuvat hyökkäykset. Osapuolten tulee tehdä kaikkensa suojellakseen siviilejä ja heidän ympäristöään, kuten kouluja, terveyskeskuksia ja vesijärjestelmiä, niin kuin kansainväliset humanitaariset lait edellyttävät. Kaikkia siviilejä, lapset mukaan lukien, pitää suojella kaikkina aikoina.”

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.