UNICEF auttaa Nepalissa

Laita hyvä jakoon Whatsapp
25.4.2015

Parhaillaan käynnissä on tuhojen ja avuntarpeen kartoitus. Maassa olevat valmiusvarastot tulevat heti käyttöön.

Nepalin maanjäristyksen tuhot ovat vasta paljastumassa. Maan väestöstä 42 % on lapsia, ja UNICEF on aloittanut välittömät avustustoimet.

UNICEFilla on kaikissa luonnonkatastrofeille alttiissa maissa valmiusvarastoja, niin myös Nepalissa. Varastoissa on muun muassa vedenpuhdistustabletteja, hygieniapakkauksia, pressuja ja ruokatarvikkeita.

UNICEF koordinoi hätäaputilanteissa puhtaan veden ja sanitaation saatavuutta, sekä vastaa lasten hätäapuravitsemuksesta ja koulunkäynnin jatkumisesta. Teemme työtä hallituksen ja muiden järjestöjen kanssa myös lastensuojelun ja terveydenhuollon varmistamiseksi.

UNICEFin keskusvarasto Kööpenhaminassa on valmiudessa lähettämään hätäaputarvikkeita sitä mukaa kun Nepalin maatoimisto niitä pyytää. Kööpenhaminan varasto on maailman suurin humanitaarisen avun varasto.

UNICEF on toiminut Nepalissa 1960-luvulta asti. Kathmandun lisäksi UNICEFilla on maassa kolme alueellista toimistoa (BiratnagarBharatpur ja Nepalgunj). Kathmandussa sijaitsee myös UNICEFin Etelä-Aasian aluetoimisto.

UNICEF Nepalin tiedottajan Rupa Joshin ensituntoja maanjäristyksen jälkeen voi lukea UNICEFin blogista.

 

  • UNICEFin hätäapuun voi lahjoittaa osoitteessa unicef.fi/lahjoita
  • Keräyspuhelin: 0600-14501 (20,20 €/puhelu+pvm) 

Lisätietoja:

Rupa Joshi, UNICEF Nepal, rjoshi@unicef.org

Chris Tidey+1 917 909 9542ctidey@unicef.org

Rose Foley, UNICEF new York, +1917 340 2582rfoley@unicef.org

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.