Lähes 400 lasta kuollut Jemenissä, kertoo tuore raportti

Laita hyvä jakoon Whatsapp
19.8.2015

Keskimäärin kahdeksan lasta kuolee päivittäin konfliktin repimässä Jemenissä. Lisäksi lasten rekrytointi asevoimiin on tuplaantunut tänä vuonna.

"Katselen aina yksin ikkunasta ulos. En uskalla mennä pihalle. Pelkään raketteja, että ne tappavat minut." Amjad Alwan, ikä 12, Jemen. © UNICEF/UNI187333/Farra
"Katselen aina yksin ikkunasta ulos. En uskalla mennä pihalle. Pelkään raketteja, että ne tappavat minut." Amjad Alwan, ikä 12, Jemen. © UNICEF/UNI187333/Farra

398 lasta on kuollut ja yli 605 loukkaantunut viimeisen neljän kuukauden aikana Jemenissä, paljastaa tuore UNICEFin Yemen: Childhood Under Threat -raportti.

Siviiliuhrien määrä on lisääntynyt sen jälkeen kun taistelut maaliskuussa kiihtyivät.

-Tämä konflikti on tragedia Jemenin lapsille. Lapset kuolevat pommeihin ja luoteihin, ja jos he selviävät niistä, heitä uhkaavat taudit ja aliravitsemus. Tämä ei saa jatkua, sanoo UNICEFin Jemenin toimiston johtaja Julien Harneis.

Lapsisotilaiden rekrytointi on Jemenissä kasvava ongelma. Lapsisotilaiden lukumäärä on UNICEFin raportin mukaan tuplaantunut viime vuodesta.

Jemenin kymmenestä miljoonasta lapsesta 80 prosenttia on humanitäärisen avun tarpeessa. Yli 1,3 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja lähes 3600 koulua on suljettu.

-Tarvitsemme kipeästi apua ja varoja, jotta voimme auttaa lapsia epätoivoisessa tilanteessa. Emme voi vain katsoa sivusta tätä humanitääristä katastrofia, Harneis sanoo. 

UNICEF toimittaa maahan elintärkeitä veteen, sanitaatioon ja terveyteen liittyviä tarvikkeita sekä tukee liikkuvia terveysklinikoita. UNICEF myös järjestää pakolaislapsille koulutusta ja psykososiaalista tukea sekä kouluttaa lapsia miinojen uhasta.


» AUTA LAPSIA, LAHJOITA UNICEFIN HÄTÄAPUUN

Kuule UNICEFin toiminnasta ja tilaa Unicefin uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme kuulet säännöllisesti missä liikumme ja kuinka autamme maailmalla? Uutiskirje ilmestyy noin 1–2 kertaa kuukaudessa ja voit peruuttaa sen milloin tahansa.

Antamiasi henkilötietoja käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja täällä.